logo F1zpravy.czF1online.sk

Alonso poslal Neweymu zprávu: Mám jeho telefonní číslo

Fernando Alonso a Adrian Newey
© LAT Images/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 02:09

Adrian Newey je nesmírně důležitou součástí plánu Aston Martinu na cestě ke koruně mistra světa. Při pohledu na výsledky stáje v této sezóně byste se nad touto představou možná pousmáli, ale když Lawrence Stroll odstartoval další sérii nákupů, získal jeho projekt velký kredit. Své nadšení neskrývá ani Fernando Alonso.

Touha španělského závodníka po spolupráci s Adrianem Neweyem nebyla žádným tajemstvím ani před příchodem geniálního konstruktéra. Když se však Angličan rozhodl připojit k Aston Martinu, mohl Fernando naplno vyjádřit, jak moc chtěl pracovat s nejúspěšnějším designérem všech dob.

„Doufal jsem, že Adrian se připojí, když se rozhodl skončit ve svém bývalém týmu,“ řekl Alonso. „Sníte, že se vám ho podaří získat. Objevilo se několik spekulací, že se připojí k některému z ostatních týmů. Ptal jsem se Lawrence Strolla, ptal jsem se Martina Whitmarshe a ptal jsem se různých lidí, jestli jsme oslovili Adriana.“

Aston Martin opravdu Neweyho oslovil, ale nakonec ho oslovil i sám Alonso. Ten už přiznal, že geniálnímu konstruktérovi poslal zprávu. Nakonec i odhalil, co mu napsal. „Dokonce i já jsem ho kontaktoval. Mám totiž jeho telefonní číslo. Napsal jsem mu: ‚To je překvapení. Kdybyste někdy přemýšleli, že chcete novou výzvu, velmi rád bych s vámi pracoval.‘ Pak jsem zjistil, že Adrian a Lawrence byli v kontaktu,“ přiznal Alonso.

Španělský matador toužil po práci s Neweyem tak moc, že Aston Martinu dokonce nabídl pokrytí části nákladů na jeho plat. K tomu zřejmě nakonec nebude nucen, ale dobře to ukazuje, jak moc si to přál.

„Lawrence mě průběžně informoval o průběhu jednání. Když se Adrian rozhodl pro nás, velmi mě to potěšilo a také jsem byl strašně hrdý, že chtěl pracovat s naším týmem a věřil našemu projektu,“ říká nadšeně Alonso.

„Také to ukazuje, co dokáže Lawrence – některé věci zkrátka zvládne jen on. Jeho vášeň pro motorsport je bezmezná a rovněž jeho vize pro Aston Martin. Někoho tak odhodlaného a nadšeného jsem ještě neviděl. Je pro nás všechny inspirací a je pro mě privilegiem, že s ním můžu pracovat,“ dodal Alonso.

Související zprávy

Diskuze