logo F1zpravy.czF1online.sk

Rosberg varuje Aston Martin: PSG nikdy nevyhrálo Ligu mistrů

Adrian Newey, Fernando Alonso, Lawrence Stroll, Lance Stroll
© X/F1
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 20:30

Lawrence Stroll začal po neúspěšném startu svého týmu do nové sezóny nakupovat jako posedlá milionářská panička. Kromě rozsáhlých investic do nové továrny a infrastruktury získal pro svůj projekt velká jména. To však v historii sportu ne vždy vedlo k úspěchu a kanadského miliardáře na to upozornil i Nico Rosberg.

Andy Cowell, Enrico Cardile a Adrian Newey jsou jen takové třešničky na dortu obrovských investic. Nový kampus Aston Martinu se skládá ze tří velkých budov a k nim ještě přibude zbrusu nový větrný tunel. Když to však půjde dál tímto tempem i výsledkově, začne se o tomto týmu mluvit jako o největším propadáku posledních desetiletí.

Najít v garáži tu správnou chemii je totiž ve Formuli 1 podobně složité jako ve všech sportech, na což Lawrence Strolla upozornil i mistr světa z roku 2016 Nico Rosberg. „Podívejte se na Paris Saint-Germain. Měli v týmu Messiho, Neymara a Kyliana Mbappého – tři z nejlepších fotbalistů všech dob – a i zbytek kádru byl velmi dobrý.“

„Nikdy však nevyhráli Ligu mistrů, protože, samozřejmě, je skvělé přivést největší géniy a nejlepší manažery, ale i ti se musí spojit a optimálně spolupracovat, protože jste jen tak dobří, jak dobře funguje spolupráce v celém týmu. Adrian Newey nepostaví mistrovské auto sám, ale potřebuje i zbytek týmu,“ pokračuje Rosberg.

„Samozřejmě, takový génius může určit správný směr, ale stále potřebuje celý tým, aby vynikl spolu s ním. Ještě uvidíme, jestli se jim to podaří. Určitě je čeká velká výzva, pokud se chtějí stát dobře integrovaným týmem a jednou velkou rodinou, která táhne za jeden provaz,“ dodal bývalý pilot Mercedesu.

Historie Formule 1, a sportu obecně, je plná podobných příběhů, kdy velký tým nasadil všechny dostupné finanční prostředky. Někdy to vedlo k velkým úspěchům, jindy ne. Co s tímto hvězdným a kvalitním týmem dokáže Aston Martin? Inu, cokoli kromě mistrovského titulu bude považováno za neúspěch.

Související zprávy

Diskuze