logo F1zpravy.czF1online.sk

Kamala Harrisová je velkou fanynkou F1: U nás to sleduje celá rodina

Kamala Harrisová
© X/Kamala Harris
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 11:31

Tomu říkáme pořádná prezidentská kampaň! V očekávaném souboji Donalda Trumpa s Kamalou Harris se setkávají v podstatě dva fanoušci Formule 1, přestože v době voleb jsou všichni politici fanoušky všeho. Demokratická kandidátka však tvrdí, že u nich doma to v době nedělního závodu vypadá podobně jako v obývacích pokojích mnoha z nás.

Formule 1 dlouhá léta nepatřila mezi nejsledovanější sporty v Americe. O jejím povýšení na globální úroveň však svědčí i skutečnost, že se dostala do obývacích pokojů nejvyšších politických představitelů USA.

Donald Trump se na květnové Velké ceně Miami objevil v garáži McLarenu. Stáji z Wokingu přinesl štěstí, protože Lando Norris závod vyhrál. Je však obtížné posoudit, zda je Trump skutečně fanouškem, protože jsme jen s obtížemi pátrali po jakýchkoli vyjádřeních z jeho strany na téma Formule 1.

Krátce před volbami se však jako zanícená fanynka nejvyšší motoristické třídy ukazuje i demokratická kandidátka a současná viceprezidentka USA Kamala Harris. Ta v rozhovoru s Howardem Sternem řekla, že je fanynkou Formule 1 a zejména sedminásobného mistra světa Lewise Hamiltona. Sám Stern přiznal, že o Formuli 1 nic neví, ale dozvěděl se, že prezidentská kandidátka ji má velmi ráda. „Je to velmi dobré. Formuli 1 milujeme, celá rodina ji miluje,“ prohlásila Harris.

Inu, Stern okamžitě pojal podezření a rovnou se zeptal, jestli to neříká jen proto, že momentálně vrcholí prezidentská kampaň. „Ne, bože, samozřejmě, že ne. Ve skutečnosti se musím přiznat, že právě kvůli kampani jsem to v poslední době nemohla příliš sledovat. Také záleží, kde se jezdí, protože na tom závisí, kdy se to vysílá a zda musíte vstávat,“ řekla Harris.

Na otázku, kdo je jejím oblíbencem, odpověděla bez váhání: „Určitě Lewis Hamilton.“ Sám Stern na to odpověděl, že on ani netuší, kdo to je. Moderátor se v tomto rozhovoru stal dobrým příkladem „staré“ americké formulové kultury, neboť v této zemi kdysi Formule 1 nebyla zvlášť populární. Jak však ukazují slova Harris i Trumpova návštěva v Miami, tento trend se postupně mění.

„Když to jednou začnete sledovat, a určitě si to podívejte, můžete se na to namotat,“ udělila Harris moderátorovi radu, kterou mu určitě dáme i my všichni.

Související zprávy

Diskuze