logo F1zpravy.czF1online.sk

Dveře pro Maxe Verstappena jsou vždy otevřené, prohlásil Krack

Max Verstappen a Adrian Newey
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík12. 9. 2024

Aston Martin loví ve velkém. Lawrence Stroll není vůbec spokojen s tím, jak si jeho tým vede v této sezóně. Kanadský miliardář dal jasně najevo, že se nezastaví před ničím a žádné jméno neunikne jeho šekové knížce. Když se začalo mluvit o příchodu Adriana Neweyho, okamžitě se objevily spekulace, že by ho mohl následovat i Max Verstappen.

Je jasné, že nizozemský závodník je absolutním alfa samcem přestupového trhu. Když s ním letos koketoval Toto Wolff, Verstappen neměl nejmenší zájem popírat přestupové spekulace a dokonce ocenil dobré vztahy se šéfem Mercedesu. Je možné, že brzy naskočí na tento vlak i Aston Martin?

Po příchodu Neweyho má Lawrence Stroll určitě důvod k optimismu a sebedůvěře. V dnech po podpisu geniálního konstruktéra ožily srpnové spekulace italského Autosprintu, podle nichž by se k Adrianovi mohl přidat i Max Verstappen. Zatím se to zdá příliš vzdálené realitě, ale ani šéf Aston Martinu Mike Krack nepopřel, že by chtěl Nizozemce ve svém týmu.

„Dveře pro Maxe Verstappena jsou vždy otevřené, ať už bude chtít cokoli,“ prohlásil Lucemburčan. „Když se vám podaří získat Adriana Neweyho, v první řadě je to důkaz, že náš projekt má důvěryhodnost a Lawrenceova vize nejsou jen řeči, ale reálné činy.“

„Jako tým si z toho můžeme odnést větší sebedůvěru. Toto už není stáj outsiderů jako kdysi. Tento tým by měl nabýt přesvědčení, že to dokáže. Kromě toho to přinese zcela nový přístup k partnerům a jezdcům. Podpis smlouvy s Neweym otevře spoustu dveří směrem do budoucnosti,“ vzkázal odhodlaně Krack.

Jsou to zajímavá slova. Žádné „jsme spokojeni s naší jezdeckou sestavou“ nebo „momentálně neuvažujeme o změně“, jak jsme od Lucemburčana slyšeli v minulosti již několikrát, ale „dveře jsou otevřené“. Krack však připomíná, že posila jako Newey usnadní život týmu ve všech oblastech.

„Po podpisu takového člověka se náš tým stane atraktivnějším ve všech oblastech,“ řekl šéf Aston Martinu. „Naše důvěryhodnost se zvýšila, protože jsme dokázali, že náš projekt skutečně může dosáhnout stanovených cílů. Kdybych studoval na univerzitě a viděl tyto novinky, asi bych si řekl, že nejvíc se můžu naučit prací v Aston Martinu. Myslím si, že to bude mít právě tento efekt.“

Otázka je, a teď se přesuneme do světa představ a snů, jak by to vypadalo, kdyby Aston Martin skutečně získal Verstappena. Pokud je konečným cílem Lawrence Strolla titul pro jeho syna Lance, tak si asi nemusíme nalhávat, že kanadský závodník Maxe neporazí. Pokud se tedy může uskutečnit přestup Verstappena, může se uskutečnit i odchod Strolla mladšího z týmu. Která z těchto dvou možností se jeví jako pravděpodobnější?

Související zprávy

Diskuze