logo F1zpravy.czF1online.sk

Motorsport.com: Blíží se potvrzení Neweyho v Aston Martinu

Adrian Newey
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 9. 2024

Hodina pravdy se nezadržitelně blíží. Zákulisní zdroje stále intenzivněji naznačují, že novým působištěm Adriana Neweyho bude Aston Martin. V kalendáři už máme září, což je podle spekulací termín, kdy tento geniální konstruktér může oznámit své další plány. Renomované zdroje již informují, že k tomu dojde v nejbližších dnech.

Informaci přinesl renomovaný portál Motorsport.com. Není přitom zdaleka jediný. Komentátoři televize Sky v přímém přenosu ze třetího volného tréninku v Monze avizovali, že se to stane během volného víkendu mezi závody v Itálii a Ázerbájdžánu. Tyto informace nyní v podstatě zdůraznil i prestižní britský zdroj.

„Zdá se, že přestup Adriana Neweyho do týmu Aston Martin bude oznámen před Velkou cenou Ázerbájdžánu příští týden,“ uvedl portál Motorsport.com, který navázal na protahující se spekulace z různých zdrojů.

„I když byl Newey po svém odchodu z Red Bullu spojován hlavně s Ferrari, rychle se ukázalo, že Aston Martin je hlavním zájemcem o jeho služby,“ píše Motorsport.com, podle kterého se do přesvědčování nejúspěšnějšího konstruktéra všech dob zapojil i obvykle velmi přesvědčivý Lawrence Stroll.

„Předpokládá se, že tajná návštěva továrny Aston Martin v Silverstone v červnu sehrála důležitou roli při jeho rozhodnutí a přesvědčila ho, že tým mu může poskytnout vše potřebné. Stroll investoval obrovské prostředky do vytvoření nejmodernějšího zázemí a už brzy by měl být uveden do provozu nový větrný tunel, který pomůže dlouhodobým ambicím Aston Martinu,“ uvádí Motorsport.com.

Podle medializovaných informací umožňuje klauzule v Neweyho smlouvě oznámení jeho dalších plánů nejdříve tento měsíc. Září přitom bude, jak připomíná i Motorsport.com, začátkem šestiměsíčního období před příchodem do nového týmu, kde by mohl začít pracovat v březnu 2025.

„Blížící se potvrzení Neweyho příchodu přichází uprostřed velké náborové kampaně Aston Martinu s cílem zajistit největší technické talenty potřebné pro úspěch ve Formuli 1,“ uvedl Motorsport.com, který vzápětí vyjmenoval, koho Stroll a spol. přivedli do týmu v posledních měsících.

Novým generálním ředitelem se brzy stane bývalý šéf motorového oddělení Mercedesu Andy Cowell. Aston Martin také získal technického ředitele Ferrari Enrica Cardileho – měl by nastoupit na post hlavního technického ředitele týmu. Technické oddělení v Silverstone již vede bývalá Neweyho pravá ruka Dan Fallows.

Jsme tedy velmi zvědaví, jak se s tím Aston Martin vypořádá. Po příchodu Adriana bude nutně potřebovat novou technickou strukturu a s Fallowsem, Cardilem a Neweym bude mít hned tři technické ředitele.

Související zprávy

Diskuze