logo F1zpravy.czF1online.sk

Sargeant se rozloučil s Williamsem, následně zprávu smazal

Logan Sargeant
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 8. 2024

Logan Sargeant už není pilotem Formule 1. Tým Williams ho po dalším nevydařeném víkendu vyhodil a oznámil, že od Velké ceny Itálie jej nahradí junior stáje Franco Colapinto. Ve zprávě chyběla slova amerického závodníka, který se následně rozloučil prostřednictvím vlastních kanálů, ale později zprávu smazal.

Jméno Sargeantova nástupce bylo pro veřejnost větším překvapením než jeho propuštění. Floridský rodák za rok a půl svého působení ve Formuli 1 nepřesvědčil, získal jediný bod díky diskvalifikaci dvou pilotů a ani letos nepředvedl hmatatelné pokroky. Když ve třetím tréninku na Velkou cenu Nizozemska havaroval a zničil zcela nový balík vylepšení Williamsu, zatloukl tím poslední hřebík do své rakve.

James Vowles ještě během nizozemského víkendu naznačil, že zváží své možnosti. Následovalo několik dní spekulací, až v úterý nakonec oficiálně oznámil, že Sargeant končí a nahradí jej junior z akademie stáje Franco Colapinto.

Ve zprávě však chyběla jakákoli slova amerického závodníka. Ten reagoval prostřednictvím vlastních kanálů, ale později svou zprávu smazal. Zní to zvláštně, protože si nemyslíme, že řekl něco špatného. Naopak, slušně poděkoval Williamsu za příležitost a svým kolegům za tvrdou práci.

„Ahoj všichni, po dnešních novinkách chci říct, že jsem velmi vděčný týmu Williams Racing za svou první příležitost ve Formuli 1,“ začal americký závodník. „Jsem velmi vděčný za podporu, které se mi dostalo od první chvíle, kdy jsem se v roce 2021 připojil k akademii týmu.“

„Má první jízda v monopostu F1 na okruhu v Abú Zabí byla zážitkem na celý život. Stát se prvním Američanem na bodech po třiceti letech, loni v Austinu, byl pro mě také mimořádný okamžik,“ pokračoval Sargeant.

„Jsem hrdý, že jsem v posledních dvou letech reprezentoval takový historický tým, jako je Williams. Teď si nechám nějaký čas na rozmyšlenou a vyhodnotím své možnosti, poté ve správný čas oznámím další plány do budoucna,“ dodal floridský rodák.

Prozatím není známo, co by mohl mladý americký závodník dělat dál. Je jasné, že místo ve Formuli 1 si nenajde. Prakticky jedinou spolehlivější zprávou o jeho dalších plánech byla spekulace o návratu do týmu Prema, který v roce 2025 vstoupí do americké série IndyCar a Sargeant se měl stát jeho pilotem.

Samozřejmě, pozice rezervního či testovacího pilota v jiném týmu je také možná. O Loganovy služby by mohl být nepochybně zájem i ve Formuli E či WEC.

Související zprávy

Diskuze