logo F1zpravy.czF1online.sk

Pérez přiznal, že ho rychlost McLarenu vyděsila

Sergio Pérez
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala25. 8. 2024

Sergiovi Pérezovi konečně závod vyšel celkem dobře. Pokud se postupně bude vracet do formy z úvodu roku, pro mexického závodníka to budou jen dobré zprávy. Horší zprávou je však to, že náskok McLarenu roste. Pérez přiznal, že po závodě zůstal zděšený.

Lando Norris si ze soupeřů udělal trhací kalendář. Jeho nejsilnějším soupeřem byl Max Verstappen, ale i on v cíli ztratil téměř 23 vteřin. Sergio Pérez dorazil do cíle na čtvrtém místě se 40sekundovým mankem na Norrise, ale relativně přijatelných 17 sekund na Verstappena.

„Myslím si, že po stránce víkendového progresu to bylo slušné,“ hodnotil Velkou cenu Nizozemska Sergio Pérez. „Jsem však velmi zklamaný z rychlosti, kterou jsme měli v dnešním závodě. Nečekali jsme ji. Mysleli jsme si, že jsme mnohem blíž k McLarenu. Ferrari dnes bylo obrovským překvapením, a samozřejmě McLaren. Budeme muset pochopit spoustu věcí.“

Se Sergiem Pérezem si nakonec poradil i Carlos Sainz, a kdyby Mercedes neposlal do boxů George Russella, je možné, že by i on skončil v cíli před mexickým závodníkem. Takhle však získal pozici k dobru zadarmo a na volné trati mohl šetřit pneumatiky. Russell z jeho původního 18sekundového náskoku smazal více než dvě třetiny, ale gumy mu už více nedovolily.

Red Bull v Nizozemsku operoval takříkajíc v testovacím režimu. Verstappen s Pérezem jezdili s různými nastaveními ve snaze pochopit, co se děje s monopostem a jak ho vylepšit. Ani jedna konfigurace však nestačila na McLaren, což nevěstí nic dobrého.

„Myslím si, že pro tým to byl pozitivní víkend, protože jsme jezdili s různými specifikacemi a nasbírali jsme spoustu dat. Snad to brzy všechno poskládáme dohromady do dobrého balíčku. V Monze nás opět čeká úplně jiný okruh. Bylo však strašidelné vidět, co dokáže McLaren,“ připustil Pérez.

Šesté místo je pro Checa nejlepším výsledkem od Velké ceny Miami. To je třeba vnímat pozitivně. „Myslím si, že to je pozitivní,“ přikývl. „S autem jsme našli o něco lepší řešení. Pomohlo nám, že jsme pochopili problém, protože teď s ním umíme pracovat. To je pozitivní. Nyní bude důležité skutečně vylepšit auto a vrátit se k naší staré rychlosti.“

Související zprávy

Diskuze