logo F1zpravy.czF1online.sk

Newey nesleduje sociální sítě ani média, o všem ho „zhruba“ informuje jeho manželka

Adrian Newey
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 8. 2024

Adrian Newey patří od května letošního roku k mediálně nejsledovanějším osobnostem světa motorsportu. Po osmnácti letech se rozhodl opustit Red Bull a jeho další působiště se stalo zdrojem obrovských mediálních spekulací. On sám však říká, že by nedokázal říci, se kterým týmem je spojován.

Italské zdroje v tom mají naprosto jasno, Newey se stane novou posilou týmu Aston Martin. Je však stále sporné, zda jsou tyto zprávy postaveny na pravdě, nebo jde o další zákulisní hru jedné ze stran velké formulové šachovnice. Sám Adrian ale říká, že sledování nejnovějších spekulací vám při práci příliš neosoží.

Naučil se to ještě v začátcích své kariéry, když se po působení v Americe vrátil do Evropy a začal pracovat pro malý tým Leyton House. Tomu se v roce 1988 velmi dařilo a v období dominance Senny a Prosta skončil Ivan Capelli dokonce dvakrát na pódiu. Následoval však hrozný rok 1989. Sám Newey tyto roky detailně popisuje ve své knize a v podcastu Talking Bull zmínil toto období jako hlavní důvod, proč nemá přehled o zprávách v médiích.

„V tomhle to mám jednoduché, protože ve skutečnosti příliš nečtu sociální sítě nebo časopisy. S tím jsem přestal už velmi dávno,“ řekl Newey.

„Ještě během působení v týmu Leyton House jsem v roce 1988 postavil svůj první monopost – ano, ukazuje to, jak jsem starý,“ pokračuje s úsměvem geniální inženýr. „Bylo to dobré malé autíčko. V roce 1989 jsme to však naprosto pokazili, takže se z nového technického hrdiny ve formulovém paddocku stal zatracený idiot, kterému se to jednou zázrakem podařilo trefit.“

Tehdy si prý řekl, že bude lepší, když se vyhne této stránce Formule 1. „Řekl jsem si, že nepotřebuji sledovat tisk v dobrých časech a pak se rozčilovat, když se přestane dařit. Tehdy jsem si jednoduše řekl, že to nebudu číst,“ řekl Newey, kterému v tomto směru pomáhá manželka Amanda. Ta se dokonce čas od času vyjádří i na sociálních sítích, kde si dělá legraci ze spekulací obklopujících jejího manžela.

„Moje manželka Mandy sleduje sociální sítě a zhruba mě informuje o aktuálním dění. Příliš to však nevnímám. Snažím se žít svůj život a nenechám se tím ovlivnit,“ dodal Newey.

Související zprávy

Diskuze