logo F1zpravy.czF1online.sk

Briatore a Jordan předpovídají, že Piastri bude hvězdou příštích let

Oscar Piastri
© Martin Trenkler
Milan Kubala
Milan Kubala19. 8. 2024

Jednou z vycházejících hvězd Formule 1 je Oscar Piastri. V první sezóně ještě na Landa Norrise ztrácel a potřeboval se naučit více věcí, ale stále častěji dokáže držet krok s týmovým kolegou, ba dokonce ho i porazit. Bývalí šéfové týmů Flavio Briatore a Eddie Jordan mu věští velkou budoucnost.

O Flaviu Briatorem bychom mohli říci, že zná recept na vítězství, ačkoli do něj někdy zakomponuje i zakázané ingredience, jen aby dosáhl svého cíle. Stejní musí být i piloti F1, pokud se chtějí stát mistry světa.

Oscar Piastri zatím takový dojem nenavozuje, ale to se časem může změnit. Nyní je důležité ukázat, že má k tomu potřebnou rychlost. Potvrdil to na Velké ceně Maďarska, kterou by bez týmové režie pohodlně vyhrál, ale také v Belgii, kde Landa Norrise porazil, přestože startoval za ním. Nechybělo mnoho a mohl mít na kontě dvě vítězství v řadě.

„Asi před třemi závody, ještě před jeho triumfem, jsem řekl, že se z něj stane jeden z nejlepších jezdců příští dekády,“ uvedl ve svém podcastu Formula For Success Eddie Jordan, který si jako hosta přizval Flavia Briatoreho, bývalého šéfa týmu a manažera jezdců jako Fernando Alonso, Jarno Trulli či Mark Webber.

Právě Mark Webber dnes řídí kariéru svého krajana Oscara Piastriho. Jeho práce zatím přináší ovoce. „Pravda, ve Formuli 1 mě nejvíce ohromil Mark Webber, který u mě strávil patnáct let,“ zapojil se do debaty Flavio Briatore. „Je to jeden z nejlepších lidí, jaké jsem ve Formuli 1 potkal. Vždy byl loajální, upřímný, byl to přítel a také byl uctivý.“

Eddieho Jordana zajímalo, jestli má poradce Lucu de Mea pocit, že se od něj Mark Webber něco naučil. „Vzhledem k tomu, že Piastri vypadá jako mistrovský materiál, tak ano. Pokud se nestane mistrem světa v příští sezóně, tak v roce 2027 bude ve hře, pokud McLaren bude mít pořád takové auto. Věřím, že Piastri je jedním z nejlepších jezdců.“

Související zprávy

Diskuze