logo F1zpravy.czF1online.sk

Newey prozradil, že zprávy o sobě nečte. Informuje ho manželka Amanda

Adrian Newey
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala15. 7. 2024

Kam povedou další kroky Adriana Neweyho? V tuto chvíli to možná netuší ani on sám, ale několik zahraničních portálů už hlásí, že půjde do toho nebo onoho týmu. Sám by však ani o těchto spekulacích nevěděl, kdyby ho do obrazu nedostávala jeho žena Amanda.

Během minulého týdne některé zdroje informovaly o tom, že Adrian Newey se má rozhodovat mezi McLarenem a Williamsem vzhledem k tomu, že se mu údajně nechce stěhovat do Itálie. Možná to souvisí i s Jeremym Clarksonem, který na startovním roštu v Silverstonu — neznámo, zda vážně nebo z legrace — prohlásil, že Newey hledá dům v Oxfordshiru, ne v Maranelle.

Adrian Newey se na všech spekulacích může bavit, ale jen tehdy, když mu o nich řekne manželka Amanda. Netuší tak ani to, kolik chvály se hrne na jeho adresu od osobností ve světě Formule 1.

„Musím přiznat, že tisk moc nečtu. Samozřejmě, o některých věcech se doslechnu. Moje manželka Amanda to trochu sleduje a zhruba mě informuje,“ prozradil Adrian Newey na margo toho, jestli ví o množství vyjádření a zájmu. „Samozřejmě, že mi to moc lichotí.“

Nedávno Amanda Neweyová na sociálních sítích sdílela příspěvek, na kterém si utahovala z obrovského zájmu o svého manžela. V jednom statusu stihla jmenovat všechny top týmy ve Formuli 1. Kdyby si vybrala jen jeden, dychtiví fanoušci by za tím okamžitě něco hledali.

Čeká však Neweyho další stint ve Formuli 1? „To není důvod, proč dělám tuto práci. Už od deseti nebo jedenácti let jsem chtěl být konstruktérem v motorsportu. Podařilo se mi toho dosáhnout, takže to ostatní bude už jen bonus.“

„Moje vášeň spočívá v tom, že chci zvyšovat výkonnost aut, závodních aut. To ostatní k tomu patří, ale není to důvod, proč ráno vstávám z postele,“ zareagoval na víkendovém Festivalu rychlosti v Goodwoodu.

V jižní Anglii Newey provětral pár monopostů a zároveň představil svůj projekt hyperauta RB17. Tajně jsme očekávali, že ho uvidíme i přímo v akci, ale to se nestalo. Konstruktérský génius prozradil, že auto ještě není docela hotové. V následujících měsících na něm bude pracovat.

„Teď jsme ve velmi důležité fázi příprav RB17, protože budeme kompletovat detailní výkres. Ještě stále máme před sebou nějakou práci na aerodynamice komponent, které nejsou hotové,“ prozradil 65letý Brit. „Musíme také pouvažovat nad tím, jak přistoupíme k servisu, nákladům na servis, jak to celé bude fungovat. V následujících šesti měsících tak potřebujeme dotáhnout ještě velké množství práce. Bez povinností v F1 se na to můžu koncentrovat.“

„Na druhé straně si však můžu dopřát i nějakou dovolenou. Už dost dlouhou dobu jsem pracoval prakticky bez přestávky, takže menší pauza mi přijde vhod!“ doplnil.

Související zprávy

Diskuze