logo F1zpravy.czF1online.sk

Hamilton potvrdil, že má zájem o podíl v MotoGP

Lewis Hamilton
© Martin Trenkler
Milan Kubala
Milan Kubala14. 7. 2024

Před víkendem v Silverstonu vypluly na povrch zajímavé zprávy o tom, že Lewis Hamilton má zálusk na odkoupení týmu Gresini Racing v MotoGP. Britský závodník toto spojení s Gresini jednoznačně nepotvrdil, ale uvedl, že o MotoGP má zájem nejen jako fanoušek, ale také jako potenciální investor či vlastník.

Zájmy Lewise Hamiltona nezačínají ani nekončí ve Formuli 1. Sedminásobný šampion již v minulosti vlastnil tým X44 v sérii Extreme E a také patří mezi spolumajitele týmu Denver Broncos v americké NFL. Přidá do své sbírky i stáj z MotoGP?

„Odjakživa miluji MotoGP. Zajímám se o potenciál expanze sportu. Zatím jsem s tím až tak daleko nepokročil, ale všechno je možné. Určitě mám zájem, jak už jsem řekl, o podíl,“ přikývl Lewis Hamilton na tiskové konferenci v Silverstonu. „Broncos byl první krok k vlastnění týmu. Myslím si tedy, že během příštích pěti až deseti let cosi přibude. Uvidíme.“

Tým Gresini Racing se dobře baví na spekulacích o údajném zájmu ze strany Lewise Hamiltona. Na sociálních sítích zveřejnil fotografie, před kterými si všichni členové „odskočili“ k Hamiltonovu kadeřníkovi.

Pozitivně vnímá spojení s Lewisem Hamiltonem i Marc Márquez, který je v aktuální sezóně závodníkem Gresini. „Pokud je to vážné, protože nikdy nevíte, tak to bude pro sport přínosné. A pokud to není vážné, tak je to pro sport dobré, protože MotoGP potřebuje, aby o ní lidé mluvili. Uvidíme. Já možná uvažuji o koupi týmu F1! Nemám však dost peněz,“ zasmál se šestinásobný mistr světa.

Průběžně druhý muž šampionátu Jorge Martín nechtěl předjíždět. „Určitě je to zajímavé, viděl jsem to, ale v médiích se vždy hodně mluví a nic se nestane. Pokud se to děje, bude to zajímavé, protože tento sport roste. Toto je jen začátek.“

„Myslím si, že další roky budou pro MotoGP velmi zajímavé. Doufám, že někdo jako Lewis Hamilton, taková ikona, bude chtít koupit tým v MotoGP, protože se to tady mění. Těším se z toho,“ uzavřel.

Související zprávy

Diskuze