logo F1zpravy.czF1online.sk

V Mercedesu uvažovali i nad Alonsem, ale ten podle Wolffa neměl zájem

Fernando Alonso
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík5. 7. 2024

Závodní sedačka v Mercedesu zůstává i nadále nejatraktivnějším volným místem ve Formuli 1. Tento tým však už podle všeho ví, komu je určena, ale když Lewis Hamilton začátkem roku odpálil bombu svým přestupem do Ferrari, uvažovali v Brackley různě. Podle Tota Wolffa měli zájem také o Fernanda Alonsa.

Španělský matador byl považován za samozřejmého a logického kandidáta, ale nakonec se rozhodl pro prodloužení smlouvy s Aston Martinem. Stáj ze Silverstone začátkem roku nevypadala nejhůře a nadále se jeví jako dobrý projekt směrem do budoucna, ačkoli aktuální forma monopostu AMR24 je přímo katastrofální.

Ze současného pohledu však Mercedes vypadá jako lepší volba a šéf stáje Toto Wolff naznačil, že místo po boku George Russella, teoreticky, mohlo patřit Alonsovi. „Samozřejmě, že jsme uvažovali o Fernandovi jako o jedné z možností. V té době však neměl zájem o místo v Mercedesu,“ prohlásil Wolff pro Mundo Deportivo.

„Kromě toho dostal nabídku na dlouhodobou smlouvu od Aston Martinu, alespoň tak jsme to vnímali v té době. Fernando by měl na kontě mnohem více titulů, kdyby řídil svoji kariéru odlišným způsobem,“ dodal Wolff.

Alonso skutečně bude pokračovat ve své kariéře s Aston Martinem. S týmem podepsal víceletou smlouvu, takže v zeleném monopostu bychom ho měli vídat ještě minimálně v letech 2025 a 2026. V době, kdy učinil toto rozhodnutí, dokázal porážet piloty Mercedesu – podařilo se to v Saúdské Arábii, Japonsku a před kontroverzní nehodou držel za sebou George Russella také v Austrálii.

Fernando tehdy věrný své pověsti popíchl Mercedes, ale tato slova už dnes nejsou ani náhodou aktuální. Na otázku, zda zavolá Totovi Wolffovi, ještě v dubnu odpověděl: „To je velmi dobrá otázka, ale Mercedes je v současnosti za námi, takže nevypadá jako atraktivní volba.“

Související zprávy

Diskuze