logo F1zpravy.czF1online.sk

Lewis Hamilton se chystá proniknout do MotoGP, údajně chce koupit tým

Lewis Hamilton a Valentino Rossi si vymenili motorku a auto
© Monster Energy
Milan Kubala
Milan Kubala1. 7. 2024

Liberty Media se svou novou akvizicí brzy majetkově propojí Formuli 1 a MotoGP. Není však sama. Do světa dvou kol se podle zahraničních zdrojů pokouší dostat i Lewis Hamilton, který má zálusk na tým Gresini Racing, ve kterém do konce roku bude jezdit také Marc Márquez.

O zájmu sedminásobného mistra světa informoval jako první portál The Race, kterému se ozývají zdroje už od začátku posledního závodního víkendu v Assenu. V Assenu se měl dokonce objevit jeden z členů Hamiltonova týmu, zatímco Brit zkoumá možnosti a obchodní potenciál koupě týmu z rukou současné majitelky Nadii Padovaniové.

Hvězdný jezdec F1 se nikdy netajil tím, že je velkým fanouškem MotoGP, a dokonce si na její motorce i nejednou zajel. Například v roce 2019 si vyměnil stroje s Valentinem Rossim na společné akci také díky sponzorům Monster a Petronas, kteří podporují oba tyto jezdce.

„Vždycky jsem miloval motorky,“ řekl tehdy Lewis Hamilton. „Už když jsem byl mladší, tak jsem chtěl jezdit na motorkách, ne na autech, ale táta mi to nedovolil. Řekl, že jsou příliš nebezpečné! On mě dostal na čtyři kola namísto dvou.“

„Byla to správná volba, protože kdybych jezdil za Valeových časů, tak bych nebyl tak úspěšný!“ pousmál se dnes již sedminásobný mistr světa a nejúspěšnější pilot F1 všech dob. „Odkdy jsem ve Formuli 1, vlastním motorku a rád chodím na volné jízdy. Je to fascinující a dává vám to novou perspektivu.“

Hamilton by tímto krokem mohl využít svých kontaktů a zachovat i obchodní spojení se sponzory, kteří jej nyní podporují v Mercedesu, ale je sporné, zda se pro ně najde místo i ve Ferrari. Značky Monster a Petronas přitom v MotoGP nejsou žádný neznámý pojem.

V neposlední řadě to bude vyhovovat i samotné Liberty, která se může těšit na to, že část fanoušků Formule 1 po případné koupi týmu přejde také na sledování MotoGP.

Lewis Hamilton je spolumajitelem Denveru Broncos a v minulosti vlastnil i tým X44 v sérii Extreme E. V sezóně 2022 dokonce získal titul o dva body před týmem Nica Rosberga (Rosberg ostatní dvě sezóny vyhrál), ale před letošním ročníkem se ze soutěže odhlásil. Možná nastal čas opět se podívat i za hranice Formule 1.

Související zprávy

Diskuze