logo F1zpravy.czF1online.sk

Oficiální: Sestava Aston Martinu je kompletní. Lance Stroll podepsal novou smlouvu

Lance Stroll
© LAT Images/Aston Martin
Milan Kubala
Milan Kubala27. 6. 2024

Pokud jste o tom náhodou pochybovali, teď už nemusíte. Krátce po oficiálním tiskovém prohlášení o budoucnosti Pierra Gaslyho nám Aston Martin připravil další, ve kterém potvrdil, že kolegou Fernanda Alonsa bude i v následujících sezónách Lance Stroll.

Stroll jako syn majitele stáje je její neodmyslitelnou součástí. Už od roku 2019 působí v týmu, který se dostal pod správu Lawrence Strolla po krachu Force Indie, a podle tiskového prohlášení „v projektu hraje důležitou roli“. Aston Martin už třetí rok bude působit se stejnou sestavou, což považuje za velmi „cenné“ z hlediska kontinuity.

„Jsem nesmírně šťastný, že jsem se zavázal zůstat v týmu v roce 2025 a dál,“ říká Lance Stroll. „Je úžasné sledovat, jak daleko jsme se dostali za těch pět let, jak náš tým vyrostl. Je toho hodně, na co se můžeme těšit.“

Projekt Aston Martinu by měl již brzy odhalit svůj plný potenciál. V roce 2026 stáj spojí síly s Hondou jako motorovým partnerem, přičemž dodavatelem paliv se stane Aramco, které již nyní sbírá zkušenosti s biopalivy v juniorských šampionátech. V Silverstonu spoléhají také na novou továrnu a větrný tunel.

„S nadšením potvrzujeme, že Lancova budoucnost bude spjata s Aston Martinem. Sehrál klíčovou roli při budování této stáje. Jeho technická zpětná vazba spolu s vytrvalou prací na simulátoru přispěla k ustavičnému vývoji auta pro každou sezónu,“ chválí svého jezdce šéf týmu Mike Krack.

Aston Martin spoléhá na to, že vítězná sestava se nemění. „Konzistentnost a stabilita toho, že Lance a Fernando zůstávají v týmu, nám poskytne skvělou platformu k tomu, abychom naplňovali naše ambice. Těšíme se na to, že spolu vytvoříme další neskutečné vzpomínky a společně dosáhneme dalších úspěchů.“

Související zprávy

Diskuze