logo F1zpravy.czF1online.sk

Anonymní mail podle policie není trestným činem. Mercedes najal soukromé detektivy

Lewis Hamilton, George Russell, Toto Wolff
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 6. 2024

Anonymní mail, který obdrželi mnozí zástupci médií i týmů Formule 1, se stal nechutnou kapitolou Velké ceny Španělska. Podle obvinění neznámé osoby Mercedes „sabotuje“ Lewise Hamiltona a dokonce ho svým jednáním „ohrožuje na životě“. Tým se vůči tomuto obvinění ohradil do takové míry, že do hry zapojil i policii, která však v tomto směru Mercedesu nepomůže.

Strážci zákona v Northamptonshiru po přezkoumání oznámení od závodního týmu nezjistili žádné jednání, které by naplnilo skutkovou podstatu některého trestného činu. Toto Wolff, který se před novináři pořádně zlobil na neznámého pachatele, tak musí zvolit jiný způsob, jak najít a potrestat viníka.

„Nepochází to od člena týmu. Když přijde takový email, a dostáváme jich obrovské množství, je to znepokojující, zvláště když někdo mluví o smrti a podobných věcech.V tomto konkrétním případě jsem vydal pokyny, abychom nasadili vše, co máme po ruce. Už to řeší policie,“ řekl Wolff novinářům ve Španělsku, kterého však strážci zákona zklamali.

V úterý po Velké ceně mluvčí policie v hrabství Northamptonshire pro BBC prohlásil: „12. června jsme přijali oznámení v souvislosti s emailem, který koloval uvnitř Mercedes AMG F1 Team. V této souvislosti jsme nezjistili žádné trestněprávní jednání. Poskytli jsme však rady pro případ, že společnost přijme další podobné emaily.“

Tím to ale zřejmě neskončí. Britská média totiž vzápětí informovala, že Mercedes si najal skupinu soukromých detektivů, kteří mají celé věci přijít na kloub a zjistit, kdo se to vlastně snaží škodit jejich týmu.

Podle zdrojů deníku Daily Mail pokračuje Mercedes ve svém pátrání po odesílateli emailů a SMS zpráv a dokonce si za tímto účelem najal soukromé detektivy. List dokonce cituje i mluvčího týmu, který řekl, že celá záležitost se „řeší externě“. Přidal se také The Telegraph, podle kterého se Mercedes pokusil na vlastní pěst odhalit odesílatele anonymních zpráv, ale neúspěšně. Je možné, že právě proto vstoupili na scénu soukromí detektivové.

Související zprávy

Diskuze