logo F1zpravy.czF1online.sk

Stroll láká Neweyho: Nabízíme mladý tým a vzrušující projekt

Lance Stroll
© LAT Images/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 6. 2024

Je návštěva Adriana Neweyho v továrně Aston Martinu skutečnou předzvěstí přestupu nebo jen další vyjednávací taktikou? Je jasné, že zájem ostatních týmů zvýší vaši hodnotu na přestupovém trhu a když každý považuje váš přechod do Ferrari za jasnou a logickou věc, tak trochu nejistoty není na škodu. Není však pochyb, že zájem Aston Martinu o Adriana Neweyho je skutečný.

Tento tým zažívá v současnosti velmi nezdařené období. Lawrence Stroll podle některých zdrojů chodí po paddocku s plnou peněženkou a hledá způsoby, jak by posílil svůj tým. Na trhu je v současnosti největší jméno ze všech – Adrian Newey – a kanadský miliardář určitě udělá opravdu cokoliv, aby nejúspěšnějšího designéra všech dob získal pro svůj tým.

Svědčí o tom i Adrianova tajná návštěva továrny v Silverstonu, která zřejmě nebyla až tak tajná, když se o ní brzy dozvěděl celý svět. I když Aston Martin požádal své zaměstnance, aby z důvodu utajení vyprázdnili svá pracoviště, zpráva následně pronikla na veřejnost a skutečně vzbudila dojem, že hvězdný designér se ještě nerozhodl.

Proč by si však v návalu nabídek Ferrari, McLarenu či Williamsu měl vybrat právě Aston Martin? „Máme velmi vzrušující továrnu,“ řekl médiím syn majitele stáje Lance Stroll. „Máme mladý tým, ale je to velmi vzrušující projekt s novým větrným tunelem a všemi zařízeními, o kterých už víte. Právě to je na našem týmu tak vzrušující.“

Kanadský závodník zároveň nepřinesl více světla do celé situace. Prý o dalších plánech Neweyho neví víc než všichni ostatní. „Myslím si, že každý v tomto paddocku se chce setkat s Adrianem Neweym. Hodně jsem toho slyšel, zejména od vás, novinářů. Minulý týden byl na cestě do Ferrari, teď prý jde k nám a příští týden určitě pojede do Williamsu. Já jen poslouchám vás, pánové,“ řekl Stroll.

„Je to však legenda našeho sportu. Má více titulů než kdokoli v tomto paddocku, ať už jde o jezdce, inženýry, nebo kohokoli jiného. Všichni milují Adriana a všichni chtějí Adriana,“ konstatoval Stroll.

Související zprávy

Diskuze