logo F1zpravy.czF1online.sk

Proč si Verstappen a Alonso dobře rozumějí? Závodění miluje víc než já, říká Max

Max Verstappen a Fernando Alonso
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 6. 2024

Navzdory velkému věkovému rozdílu mají Max Verstappen a Fernando Alonso mnoho společného. Kromě závodění nemají mnoho dalších koníčků. Závodění a ježdění v různých formách věnují i svůj volný čas. Sám Holanďan přiznává, že Fernando možná miluje závodění o něco víc než on.

Byl to sám Alonso, kdo přišel s pěknou metaforou na jejich vzájemnou podobnost. Zatímco mnoho ostatních jezdců přijíždí ve čtvrtek do padoku vyfintěných podle nejnovější (a často extravagantní) módy, Max a Fernando se spokojí s týmovým tričkem a batohem na zádech. Nic dalšího přece nepotřebujete.

Oba se také zajímají o nejrůznější formy automobilových závodů. Verstappen jako příslušník mladší generace tráví spoustu času za počítačovým simulátorem na online závodech, Alonso zase ohromuje svou sbírkou aut, ježděním po vlastním okruhu či zkoušením různých motoristických disciplín.

Proč si tedy tak dobře rozumějí? „To je zajímavá otázka,“ odpověděl Max v rozhovoru pro DAZN. „Mě a Fernanda dělí ve Formuli 1 velký věkový rozdíl, ale myslím si, že navzdory velkým úspěchům byl vždy sám sebou, čehož si na něm velmi cením.“

„Je to skutečný závodník a naprosto normální a milý kluk. Velice si na něm vážím, že je šťastný, když se daří jinému jezdci. Kromě toho, on je první španělský jezdec, který udělal ve své zemi něco velkého z Formule 1 a stal se šampionem. V mém případě to je možná podobné s Nizozemskem,“ řekl Verstappen.

„Já miluji závodění, on miluje závodění, ale on ho pravděpodobně miluje víc než já, protože ve svém věku je stále ve Formuli 1,“ říká se smíchem Max. „Velmi ho respektuji a vzpomínám si, jak jsem ho v motokárách sledoval jezdit v F1. Vždy patřil k pilotům, o kterých se říkalo, že umí jezdit. Jako fanouška, protože já jsem byl tehdy fanoušek, vás přinutil zapnout televizi.“

Související zprávy

Diskuze