logo F1zpravy.czF1online.sk

Leclerc na titul nemyslí, ale chce vyhrávat

Charles Leclerc
© SF Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 6. 2024

Ferrari přijíždí do Montrealu v povznesené náladě. Tým zvítězil podruhé v sezóně a dokázal to po přímém souboji na trati. Scuderia nepotřebovala štěstí či vypadnutí soupeřů a svůj triumf si vybojovala na trati (a v kvalifikaci). Samozřejmě, stále šlo o jedinečný okruh, ale Ferrari v této sezóně konzistentně sbírá body, díky čemuž se dostalo do palebné pozice pro útok na titul. Pilot stáje Charles Leclerc však upozorňuje, že na nejvyšší mety jeho tým zatím nepomýšlí.

Muž v červené kombinéze vystoupil na pódium po každém závodě s výjimkouČíny. Přestože Ferrari bylo častokrát „až“ třetím nejrychlejším týmem, díky konzistentnímu sbírání dobrých výsledků nyní ztrácí 24 bodů na Red Bull a Charles Leclerc má na Maxe Verstappena 31bodové manko. Podle slov monackého závodníka však má Ferrari před sebou ještě spoustu práce.

„Na šampionát ještě nemyslím, ale cílem je určitě vyhrávat každý víkend,“ prohlásil Leclerc před novináři v Kanadě. „Myslím si, že v posledních sedmi nebo osmi měsících jsme se zlepšili nejvíc ze všech. Musíme se však i nadále soustředit na proces, nikoli na výsledek. Dobrý výsledek bude důsledkem tvrdé práce.“

„Opravdu se soustředíme na proces, na naše slabiny a jak dokážeme optimalizovat každý aspekt monopostu. Když v tom budeme pokračovat, dostaneme se do bodu, kdy budeme bojovat o vítězství každý víkend. Přesně takový je cíl, protože i když byl pocit v Monaku skvělý, nyní musíme obrátit list a dívat se dopředu. Cílem je mistrovský titul a aby se nám to podařilo, musíme dělat i nadále pokroky,“ konstatoval monacký závodník.

Monako bylo velkou příležitostí pro Ferrari a Leclerc se jí se svým týmem dokázal chopit. Přesně o to se pokouší v průběhu celé sezóny, jelikož Scuderia není absolutním favoritem. Monacký závodník se v dosavadním průběhu sezóny umístil pokaždé v nejlepší čtyřce. Přesně to potřebujete, když nemáte nejrychlejší auto – maximalizovat každý jeden víkend.

Co ale přinese Montreal? Je pravda, že ani tento okruh není šitý na míru Red Bullu, ale rozhodně to nebude tak špatné jako v Monte Carlu. „Monako nám zvláště přálo. Montreal je možná poněkud neutrálnější. Nemyslím si, že okruh hraje ve prospěch silných stránek Red Bullu, takže možná to bude příležitost pro nás. Nemyslím si, že jejich předností je jízda po obrubnících a na této trati potřebujete využívat obrubníky,“ řekl Leclerc.

Související zprávy

Diskuze