logo F1zpravy.czF1online.sk

Pedro de la Rosa tvrdí, že se schyluje k „explozi talentu“ Lance Strolla

Lance Stroll
© LAT Images/Aston Martin
Milan Kubala
Milan Kubala5. 6. 2024

Lance Stroll má sedačku v Aston Martinu jistou bez ohledu na výsledky, které ovšem nejsou vůbec oslnivé. Přijde někdy ten zlomový moment a uvidíme kanadského závodníka bojovat o nejvyšší příčky? Mnozí už v to přestali doufat, ale podle Pedra de la Rosy, ambasadora Aston Martinu, je ten moment velmi blízko.

Za poslední čtyři roky se Aston Martinu podařilo vybojovat devět pódií. Jedno získal Sebastian Vettel v Ázerbájdžánu 2021 (a o jedno přišel po diskvalifikaci v Maďarsku), zbylých osm trofejí do vitríny uložil Fernando Alonso. Lance Stroll se naposledy představil na pódiu ještě jako pilot Racing Pointu.

Počet pódií není jediným ukazatelem úspěchu. Problém by byl však najít nějaký jiný ukazatel, ve kterém by se s Fernandem Alonsem mohl srovnávat. Ještě však nenadešel čas zlomit hůl nad účastníkem 151 velkých cen.

„Je přímo neuvěřitelné, jaký má potenciál,“ uvedl v rozhovoru pro racingnews365.com Pedro de la Rosa, který obhajuje „neskutečně talentovaného a rychlého“ Lance Strolla. „Když si ho srovnáte s Fernandem, v některých zatáčkách je Lance rychlejší.“

„Vedle Fernanda se toho hodně učí. Dobře spolupracují. Je jen otázkou času, kdy uvidíme toho nejlepšího Lance a velkou explozi talentu. Když poskládá do sebe všechny kousky skládačky, bude ohromný,“ avizuje bývalý závodník.

Proč se tedy Strollovi v této sezóně nedaří sbírat více bodů? Fernando Alonso v tomto směru vede v poměru 33:11. „Nikdo by neměl podceňovat, jak těžko se jezdí v tomto autě,“ zdůraznil de la Rosa.

Velký zlom ve Strollových výkonech a výsledcích by mohlo znamenat pódium, míní. „Přidá vám to extra sebevědomí. Když Fernando v Bahrajnu získal první pódium, téměř začal kráčet po vodě. Dokonce i chlapík jako Fernando potřebuje tu extra dávku sebevědomí.“

„Lidé si neuvědomují jednu věc; jak tvrdě Lance pracuje, s jakým odhodláním chodí na simulátor, pracuje s týmem, na sobě, zkoumá data a zlepšuje se,“ prozrazuje i něco ze zákulisí. „To jsou znamení, díky kterým jsem pochopil jeho potenciál, protože vidím, jak tvrdě pracuje v týmu, jak dobře pracuje s Fernandem, jak často si mezi sebou povídají. Je to něco výjimečného. Panuje mezi nimi skvělé partnerství a velká důvěra.“

Související zprávy

Diskuze