logo F1zpravy.czF1online.sk

Stroll chce pokračovat: Rozhodně se vidím jako součást budoucnosti týmu

Lance Stroll
© LAT Images/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 5. 2024

Aston Martin už před pár týdny oficiálně potvrdil podpis nové smlouvy s Fernandem Alonsem. Španělský matador zůstane v týmu i v letech 2025 a 2026, ale co Lance Stroll? Kanadský závodník ještě nebyl oficiálně potvrzen na příští sezónu, ale je to vůbec nutné? Je široce známo, že s týmem svého otce podepsal smlouvu na neurčito a sám médiím potvrdil svůj závazek vůči Aston Martinu.

Když se před pár týdny ptali Mikea Kracka, zda dojde k oficiálnímu potvrzení Lance Strolla, odpověděl, že ano. Ještě k tomu nedošlo, ale předpokládáme, že se jedná pouze o formalitu. Setrvání kanadského závodníka už potvrdili zástupci týmu i samotný jezdec. Jedinou nadějí Strollových odpůrců je potenciální konec kariéry, ale tomu zatím nic nenasvědčuje.

„Je úžasné vidět, jak daleko se náš tým dostal za posledních pět let a stejně jako on jsem vyrostl i já,“ řekl Stroll novinářům v Monaku. „Stavíme vzrušující větrný tunel a máme neuvěřitelná zařízení v Silverstonu, do kterých jsme se přestěhovali v loňském roce. Mnohé dílky puzzle do sebe zapadají.“

„Vedle talentovaných lidí, kteří jsou v týmu již mnoho let, se připojilo a připojuje mnoho nových talentovaných lidí, díky čemuž je tento projekt velmi vzrušující. Já se tedy rozhodně vidím jako součást budoucnosti a tam směřuje i moje mysl,“ dodal kanadský závodník.

Na opakovanou otázku, zda je oddaný Aston Martinu, odpověděl Stroll jednoznačně: „Samozřejmě, že jsem oddaný celému projektu. Jak jsem řekl, v roce 2019 jsme měli 350 až 400 zaměstnanců, nyní se dostáváme k číslu 1000. V Silverstonu to dnes vypadá úplně jinak než před 18 měsíci. Určitě jsem odhodlaný a nadšený, že můžu být součástí tohoto projektu.“

To zní jako naprosto jednoznačné stanovisko. I když to tak často nevypadá, Lanca prý Formule 1 opravdu baví. Můžeme však namítat, že smlouva na neurčito a tým ve vlastnictví jeho otce jej zbavuje tlaku, který je někdy velmi vitální součástí výkonnosti závodního pilota. Podle Strolla to ale není problém.

„Jsem ten nejsoutěživější člověk, jakého znám. Minulý týden jsem získal pěkných pár bodů a pořád si to užívám. Jsem na sebe velmi tvrdý, když věci nejdou podle plánu, a pořád jsem nadšený a šťastný, když se mi daří. Ten pocit mě žene, abych na to nadále tlačil. Jako každý v tomto paddocku, i já nenávidím špatné dny,“ ujistil Stroll.

Související zprávy

Diskuze