logo F1zpravy.czF1online.sk

Maffei mi řekl, že udělá vše proti našemu vstupu do F1, tvrdí Andretti

Logo Andretti Autosport
© Twitter/Andretti Formula E
Milan Kubala
Milan Kubala24. 5. 2024

Velká cena Miami byla pro Andrettiovce důležitá. V padoku se měli setkat s vedením Formule 1 a probrat jejich vstup do královny motorsportu. Podle Maria Andrettiho se však nedočkali vroucího přivítání ani korektního rozhovoru. Greg Maffei se měl osobně postavit vůči příchodu nového týmu do efjednotky.

Michael Andretti se i přes lednové odmítnutí chce dostat do Formule 1 a vytvořit jedenáctý tým. V přípravách stále pokračuje, což před měsícem potvrdil otevřením továrny v Silverstonu, zaměstnáním dalších 80 inženýrů z Anglie, ale také angažováním bývalého technického šéfa F1 Pata Symondse.

Zatím se mu však nedaří přesvědčit Formuli 1, přestože jeho vstup schválila FIA a podporu mu vyjadřují různé strany. Postavilo se za něj několik senátorů, kteří v dopise adresovaném vládě žádají přezkoumání Andrettiho případu a potenciální porušení antimonopolních zákonů.

Také o návštěvě ve Washingtonu v sobotu na VC Miami mluvil Mario Andretti s generálním ředitelem Formule 1 Stefanem Domenicalim. „Požádali mě, abych přišel,“ říká mistr světa F1 z roku 1978 pro NBC. „Když jsem se všechno snažil Stefanovi vysvětlit, pan Maffei přerušil náš rozhovor se slovy: Mario, chci ti říct, že udělám všechno, co je v mých silách, aby Michael nikdy nevstoupil do Formule 1.“

Tým pod vedením Mariova syna Michaela tak má problém, ale pokud by se potvrdilo osobní angažování generálního ředitele Liberty Media, antimonopolní úřady by dostaly další důvod jednat.

Andretti tvrdí, že Maffei po své poznámce odešel a už ho nekontaktoval. „Nemohl jsem tomu uvěřit, totálně mě to uzemnilo. Bavíme se o byznysu. Nevěděl jsem, že je to tak osobní. To vám bylo, pánimoji… Nemohl jsem tomu uvěřit. Měl jsem pocit, jako byste mi probodli srdce.“

„Přinášíme hodnotu. Je to velká investice do sportu, který milujeme, který je naší prací i vášní. Jde o dlouhodobý závazek. Udělali jsme vše, co bylo třeba, abychom si zasloužili místo ve Formuli 1. Co víc od nás chcete?“ ptá se.

Související zprávy

Diskuze