logo F1zpravy.czF1online.sk

Newey se ještě ani zdaleka nerozhodl, vzkázal Jordan

Adrian Newey sleduje monopostu Ferrari
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík23. 5. 2024

Žádný Carlos Sainz, Sergio Pérez nebo Andrea Kimi Antonelli, nejatraktivnějším jménem na přestupovém trhu je v současnosti Adrian Newey. Toho zastupuje jeho „blízký přítel a manažer Eddie Jordan“, který si na rozdíl od tichého Adriana pořádně užívá zvýšenou pozornost a veřejnost pořádně mate svými prohlášeními.

„Má však naprd kolo, takže příští rok od Zaka — nebo kdo to bude —, řekneme o pořádné kolo, které bude součástí kontraktu,“ prohlásil před pár dny Jordan v přítomnosti Neweyho. Zdálo se to jako jasné přeřeknutí a potvrzení, že geniální konstruktér se vrátí do Wokingu.

Vůbec by nás však nemělo překvapit, kdyby toto „přeřeknutí“ bylo součástí mazané a rafinované hry Eddieho Jordana. Ten věrný své pověsti očividně miluje pozornost, které se mu nedostávalo už pořádně dlouho. I když je zcela zjevně vázán mlčenlivostí, dobře ví, že všichni poslouchají každé jeho slovo a mezi řádky se snaží číst všechno možné.

Samotný Eddie nám však vzkázal, že to nemáme dělat. Newey prý ještě ani zdaleka neví, kam se bude ubírat jeho kariéra. Přesně v tomto duchu reagoval na zprávy britského deníku Daily Mail, podle kterého se Newey už dohodl s Ferrari. „Není to tak, to vám můžu odpřísahat na svůj život,“ popřel spekulace Jordan ve svém podcastu Formula For Success.

„V současnosti neinklinujeme žádným konkrétním směrem. Hledáme příležitosti a necháváme lidi, ať sami přijdou za námi,“ vzkázal velkohubý Ir.

Zdá se, že jednou z jeho povinností je zároveň zchladit očekávání Ferrari a všech Tifosi. Právě Scuderia se zdá být více než logickou volbou. Newey tam nikdy nepracoval, tituly s Williamsem, McLarenem a Red Bullem už má a také nikdy nepracoval s Lewisem Hamiltonem. Šlo by tedy o fantastické zakončení neuvěřitelně úspěšné kariéry, kdyby dokráčel na vrchol i s Ferrari.

„Mluvím jako někdo, kdo by to asi měl vědět, ale neprozradím žádné informace… diskuse neprobíhá na žádné úrovni. Mluvit se bude a rozhovory budou pokračovat, protože jsme se ještě nerozhodli, co chce dál dělat sám Adrian. Do F1 přišel hned po univerzitě – Leyton House, McLaren, Williams,“ říká Jordan.

„Tento chlap má po šedesátce a kupuje novou loď. Vedle všech těch potenciálních zájemců by měl přemýšlet i o sobě. Já nemám ani ponětí a bude to Adrianovo rozhodnutí. Přesně tak by to mělo být,“ dodal Jordan.

Související zprávy

Diskuze