logo F1zpravy.czF1online.sk

Russella připravilo o pozici rozhodnutí týmu: Nebudu trucovat kvůli šestému místu

George Russell
© X/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík19. 5. 2024

Ztráta Mercedesu na čelo je přibližně třicet sekund. Takový je závěr, který potvrdil i šéf stáje Toto Wolff, po Velké ceně Emilia Romagna. I když monopost W15 udělal s vylepšenými díly krok vpřed, jeho rychlost stále není dostatečná. V Imole finišovali jezdci Mercedesu tak trochu v území nikoho na šestém a sedmém místě, i když ne v takovém pořadí, jak se očekávalo.

George Russell startoval do závodu ze šestého místa a jeho týmový kolega z osmého. Lewis Hamilton se po startu propracoval na sedmou příčku a piloty Mercedesu následně čekal velmi osamocený a nezajímavý závod. Ke konci však k něčemu zajímavému přece jen došlo.

Stratégové totiž v závěru povolali do boxů George Russella. Podle slov Tota Wolffa to způsobila obava, že to se svými pneumatikami nezvládne až do konce. Russell spadl za týmového kolegu, ale získal extra bod za nejrychlejší kolo. V závěru se ještě dožadoval navrácení šesté pozice, ale to tým odmítl a ponechal ji Hamiltonovi.

„Nikdy nebudete spokojeni se šestým a sedmým místem. Jako tým jsme získali jeden bod navíc. I když jsem ztratil pozici ve prospěch Lewise, nebudu trucovat kvůli šestému místu,“ řekl George Russell po skončení závodu pro televizi Sky.

„V současnosti jsme trochu v území nikoho za Ferrari a McLarenem, ale před středem pole. Upřímně, celý tým zůstává motivovaný a morálka ani trochu neklesla, což je inspirující. Každý v Brackley a Brixworthu v současnosti pracuje naplno. Musíme na to nadále tlačit. Je však třeba říci, že tento víkend jsme dokázali maximalizovat,“ řekl Russell.

Velmi podobná pozitiva vyjádřil po závodě i jeho týmový kolega Lewis Hamilton. Ten chce bojovat o vítězství, ale v současnosti k tomu nemá techniku. Sedminásobný šampion v letošním roce hodnotí formu svého týmu a výsledky se stoickým klidem. Jinak tomu nebylo ani v Imole.

„Máme body, což je pozitivní,“ začal Hamilton. „Jsme trochu v území nikoho, ale myslím si, že je to pro nás silné zakončení víkendu. Nemyslím si, že jsme toho mohli získat mnohem víc. Takhle na tom zkrátka jsme a musíme usilovat o to nejlepší, čeho můžeme dosáhnout. Toto bylo nejlepší, čeho jsme mohli dosáhnout.“

Související zprávy

Diskuze