logo F1zpravy.czF1online.sk

Koho by vybral Hamilton jako svého nástupce v Mercedesu? Asi Kimiho, odpověděl

Andrea Kimi Antonelli
© X/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík17. 5. 2024

Mercedes ještě oficiálně nerozhodl, kdo se stane nástupcem Lewise Hamiltona. Sedminásobný šampion se po sezóně odebere do Ferrari a v týmu po něm zůstane velká díra. Najít adekvátní náhradu je možná nejtěžší úkol, kterému Toto Wolff čelil za více než deset let v Mercedesu. Nyní mu veřejně poradil dokonce i sám Hamilton.

Rakušan před médii koketuje s Maxem Verstappenem, ale ten se minimálně po skončení této sezóny nikam nechystá. Někteří šéfovi Mercedesu radí, aby vzal Carlose Sainze, byť jako dočasnou náhradu, ale podle mnoha předních zdrojů Wolff zvažuje nasazení talentovaného Andreu Kimiho Antonelliho. Toho mu poradil dokonce i sám Lewis Hamilton.

„Podle mě je Carlos skvělý jezdec. Ať zakotví kdekoli, pro jeho nový tým to budou pozitivní zprávy,“ řekl sedminásobný šampion novinářům v Imole. Ten dal najevo, že se nechce do ničeho plést a mluví čistě svůj názor. Vyjádřil ho však poměrně jednoznačně.

„Upřímně netuším, jaké má Toto plány, ale podle mě by bylo nejlepším rozhodnutím, kdyby vzal mladíka. Kdyby to byla moje práce, kdyby to byl můj úkol, pravděpodobně bych vzal Kimiho,“ prohlásil Hamilton.

To jsou velká slova a rozhodně velká poklona pro mladého Itala, který si ještě nemůže dát ani pivo. Ani Kimimu během víkendu v Miami nemohlo uniknout, že je předmětem velkého zájmu. Do éteru totiž pronikla informace, že Mercedes nebo Williams požádaly FIA, aby mu udělila superlicenci, i když ještě nemá osmnáct let, což je jedna z podmínek. Zástupci obou týmů však tyto zprávy následně popřeli.

Musíme si tedy počkat a uvidíme. Stejně tak budeme čekat na Mercedes. Tým v tomto období přichází s významným balíkem vylepšení. První aktualizace nasadil v Miami, další přijdou v Imole, takže Hamilton žádá od fanoušků trpělivost a slibuje zlepšení. „Je to o trpělivosti při čekání na další vylepšení. Je však opravdu povzbudivé, že v továrně a ve větrném tunelu vidíme zlepšení,“ řekl Hamilton.

Související zprávy

Diskuze