logo F1zpravy.czF1online.sk

Kritiky umlčím výkony na trati, odkazuje Stroll

Lance Strollv
© Twitter/Aston Martin
Tomáš Masár
Tomáš Masár28. 2. 2024

Lance Stroll patří mezi nejvíce kritizované jezdce na startovním poli. Části fanouškovské obci se totiž nelíbí, že Kanaďan táhne oproti týmovým kolegům zpravidla za výrazně kratší konec, ale přesto se nemusí strachovat o svoji sedačku. Tvrdí, že je tomu tak jen proto, že vlastníkem Aston Martinu – kde Stroll v současnosti závodí – je nikdo jiný než jezdcův otec. Pětadvacetiletý závodník s touto kritikou nesouhlasí a říká, že si své místo v F1 zaslouží. Hodlá to potvrdit výkony na trati a kritiky tak jednou a navždy umlčet.

Lance Stroll loni získal pouze třetinu z bodů Fernanda Alonsa. Objektivně řečeno, většina jezdců by si po takovém nezdaru byla po sezóně nucena sbalit kufry a pobrat se jinam. Ne však Kanaďan. V případě rodáka z Montrealu jsme si jaksi zvykli, že ať si pilot počíná jakkoli, o svou budoucnost se bát nemusí.

Nejeden z fanoušků je přesvědčen o tom, že je tomu tak jen proto, že Strollův otec Lawrence má pod palcem Aston Martin, v němž mladík v současnosti závodí. Závodník samotný se však vůči takovým tvrzením ostře ohrazuje a říká, že se nezakládají na pravdě.

„Ať si každý říká, co chce. Já svým kritikům odpovím výkony na trati,“ nechal se slyšet syn kanadského miliardáře. „S tátou jsem toho v motorsportu přeskákal už mnoho. Doprovázel mě od motokárových dob, přes juniorské soutěže až do dnešních dnů ve Formuli 1, a to, co jsme spolu dokázali, je něco úžasného.“

„Jeho vize a vášeň pro sport, pro Aston Martin, je neuvěřitelná. Je úžasné být toho součástí a vidět, jak moc jsme se jako tým za poslední čtyři roky rozrostli, přičemž budoucnost bude ještě vzrušující.“

Stroll do loňské sezóny nevstoupil vůbec špatně, ale po několika závodech okusil výsledkovou mizérii. Na konci ročníku se však do určité míry pozvedl a pokud by takové výkony jako na sklonku roku 2023 podával iv nadcházejícím šampionátu, rázem by mu ubylo haterů.

„Sezónu jsme zakončili vcelku fajn,“ poznamenal držitel tří pódiových umístění. „Chceme navázat na loňský rok, protože jsme měli vlámi velmi silné auto – ačkoli ne všude. Na určitých tratích se chovalo skvěle, ale na jiných jsme měli co dělat. V tomto roce bychom rádi podávali stabilnější výkony.“

„Minulý rok jsme byli v prvních pěti, šesti nebo sedmi závodech opravdu velmi silní, ale následně se na nás začaly dotahovat ostatní týmy. Na konci roku jsme se sice vrátili v plné parádě, ale v průběhu sezóny jsme nebyli (pokaždé) tak silní jako na jejím začátku. V roce 2024 si klademe za cíl neustále bojovat o dobré body, pódia a pokusit se zaknihovat první vítězství pro tento tým,“ zakončil Stroll.

Související zprávy

Diskuze