logo F1zpravy.czF1online.sk

Fordu se nelíbí, že ho Red Bull neinformuje o pokroku v kauze „Horner“

Stewart-Ford
© Wikimedia Commons
Tomáš Masár
Tomáš Masár27. 2. 2024

Jednou z ústředních témat posledních týdnů je vyšetřování Christiana Hornera, který čelí obviněním ze sexuálního obtěžování. Red Bull a ani Brit se k případu blíže nevyjadřují, následkem čehož se k laické veřejnosti dostává jen velmi málo informací. Problémem však je, že informacemi nedisponuje ani partner týmu z Milton Keynes, kterým je Ford. A americké společnosti podle všeho začíná docházet trpělivost.

Fordu, který bude od roku 2026 asistovat Red Bullu při vývoji pohonných agregátů, se nezamlouvá, že se kauza kolem Christiana Hornera vleče už tak dlouho, přičemž laická veřejnost a především američtí partneři nemají žádné informace o průběhu vyšetřování.

Společnost se proto rozhodla zaslat Red Bullu dopis, kterým údajně disponuje agentura Associated Press. Autorem dopisu má být hlavní výkonný ředitel Fordu Jim Farley, který rakouský celek vyzývá, aby případ co nejdříve uzavřel a zároveň vyjadřuje neklidnost s tím, že americká automobilka není o výsledcích vyšetřování nijak informována.

„Jak jsme již naznačili předtím, Ford očekává, že dostane od Red Bullu uspokojivou odezvu. V tomhle je náš postoj neměnný,“ uvádí se v listu. „Je nezbytné, aby naši závodní partneři sdíleli a demonstrovali skutečný závazek vůči stejným hodnotám.“

„Můj tým a já jsme kdykoli ochotni o této věci diskutovat. Nadále trváme na řešení, pod které se budeme moci snad všichni podepsat.“ Farley podle agentury AP dodává, že ačkoli Ford nepochybuje, že je vyšetřování spravedlivé, nezdá se mu dostatečně transparentní, a stejně tak se mu nezamlouvá samotná délka jeho trvání.

„Frustruje nás, že nejste dostatečně transparentní vůči nám, vašim obchodním partnerům. Těšíme se proto na podrobný popis všech zjištění,“ píše Farley.

Související zprávy

Diskuze