logo F1zpravy.czF1online.sk

Mercedes vyslyšel Hamiltona. Máme základ, na kterém můžeme stavět, říká

Lewis Hamilton
© LAT Images/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala22. 2. 2024

Letošní zima byla jiná než ta předchozí. Mercedes splnil několik požadavků Lewise Hamiltona a výsledky se hned dostavily. Oba jezdci z Brackley potvrzují, že monopost udělal krok vpřed.

Pokud si v pátek pustíte seriál Drive to Survive, dočkáte se i zpovědi Lewise Hamiltona, ve které bude hovořit o problémech v Mercedesu. Připomene také, jak před sezónou 2023 zdůrazňoval svému týmu, co je potřeba na autě změnit. Inženýři ho tehdy neposlechli a monopost W14 na to doplatil. Po startu sezóny se mu sice omluvili, ale už bylo pozdě.

Poučeni z minulosti si proto teď s Lewisem Hamiltonem sedli za jeden stůl a na jeho připomínky mysleli i při vývoji. Sedminásobný mistr světa se tak dočkal stabilnější zadní části auta, ale došlo například i k posunutí kokpitu dozadu. Brit si loni stěžoval na to, že když je tak vysunutý dopředu, ztrácí cit pro chování auta.

Lewis Hamilton si ve středu pochvaloval nový Mercedes W15. “Máme za sebou produktivní den. O W15 jsme se toho hodně naučili při dlouhých i krátkých jízdách. Je jasné, že jsme se s letošním autem zlepšili. Jízda v něm je mnohem příjemnější.”

Na kontě rodáka ze Stevenage svítí 123 odjetých kol a čas 1:31,066, který stačil na třetí příčku. Podle prvních odhadů v paddocku však Mercedes ještě bude mít co dělat, aby se dotáhl na Red Bull a tak trochu i Ferrari. Scuderia má disponovat druhým nejlepším monopostem.

Hamiltona těší zlepšení a je odhodlán pomoci svému týmu vrátit se k vítězstvím, i když si uvědomuje, že má před sebou poslední sezónu v Brackley. “Jedno velké díky patří každému v Brackley a Brixworthu za snahu, kterou do toho dali v průběhu posledního roka. Za jejich tvrdou práci jsem jim naozaj vděčný.”

“Ještě se musíme zlepšit, ale toto je dobrý základ, na kterém můžeme stavět,” uznanlivě přikývl Brit, který se tento rok pokusí přetrhnout šňůru dvou sezón bez triumfu. “I nadále budeme pracovat se skloněnými hlavami a budeme hledat zlepšení ve zbytku těchto testů, ale i během následujícího týdne.”

Potom už přijde na řadu Velká cena Bahrajnu. Netřeba však předbíhat. “Těším se, až se zítra ráno opět posadím do auta a budu pokračovat v učení se,” doplnil Hamilton.

I to je pozitivní změna: Vlani se do auta příliš netěšil a ke konci sezóny znechuceně konstatoval, že se neví dočkat posledního rozloučení.

Související zprávy

Diskuze