logo F1zpravy.czF1online.sk

Proč je Strollův byt zaplaven polštáři? Chci předejít zranění, vysvětluje Kanaďan

Lance Strollv
© Twitter/Aston Martin
Tomáš Masár
Tomáš Masár17. 2. 2024

Piloti Formule 1 by si měli vybírat takové volnočasové aktivity, při kterých je riziko zranění co nejnižší. Své by o tom jistě věděl říct Lance Stroll. Kanaďan je totiž známý tím, že má rád cyklistiku, při které nezřídka dochází k úrazům. Pád z kola neobešel ani pilota Aston Martinu, který si těsně před startem sezóny 2023 zlomil obě zápěstí. Aby svůj loňský počin neopakoval i tentokrát, rozhodl se “vystlat si byt polštáři” a tím mu “nařídil domácí vězení”.

Těsně před začátkem uplynulého ročníku se Formule 1 dozvěděla o zranění Lance Strolla. Kanaďan si po pádu z kola zlomil obě ruce a očekávalo se, že kvůli zranění vynechá v nejlepším případě pár týdnů. Stroll se však v rekordně krátkém čase uzdravil a do kokpitu usedl již na premiérové Velké ceně Bahrajnu.

Závodník si je však vědom toho, že podruhé by takové štěstí mít nemusel, a proto si před vypuknutím nové sezóny dává na sebe co největší pozor – až takový, že pomalu nevychází z domu.

„Můj byt je vystlaný polštáři a nemám z něho povoleno odejít,“ vtipkoval Stroll pro vybraná média, včetně RacingNews365.com. „Jediné, co mi je dovoleno, je jít běhat, ale to mi zatím nikdo neřekl.“

„V životě se neustále učíme. Při běhu si proto dávám pozor na každý krok. Snažím se vyhnout jakémukoli vyvrtnutí kotníku nebo jinému směšnému zranění. Soustředím se na to, abych kladl nohy pěkně rovně.“

„Hodlám se zúčastnit předsezónních testů v Bahrajnu, a proto si musím dávat pozor na své končetiny,“ dodal s úsměvem Stroll.

Související zprávy

Diskuze