logo F1zpravy.czF1online.sk

Sen o nejvyšším stupínku mě žene vpřed, prohlásil Hamilton

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 1. 2024

Do roku 2022 táhl Lewis Hamilton neuvěřitelnou šňůru, kdy dokázal vyhrát alespoň jednou v každé sezóně, do které nastoupil. Fantastická série se však skončila a dnes čeká sedminásobný šampion na triumf už více než dva roky. Podle vlastních slov však nemá nouzi o motivaci.

V posledních letech se tato otázka často opakuje. Lewis vyhrával tolik a tak dlouho, že náhlý pád z Olympu může znamenat ztrátu motivace a radosti ze závodění. Často to však vypadá, že pravý opak je pravdou a minimálně z pohledu na výsledky tomu rozhodně nic nenasvědčuje. Dnes Hamilton říká, že ho vpřed žene jediné. „Je to sen o pohledu na můj tým z nejvyššího stupínku na pódiu,“ prohlásil.

„Je to jedna z nejúžasnějších věcí, když se můžete ohlédnout a sledovat vlajku svého národa a pod ní svůj tým. Pamatuji si na své první vítězství s tímto týmem. Mám fotku z Austrálie z roku 2015, na které je vidět členy týmu v slzách – bylo jednoduše úžasné být součástí toho,“ říká Hamilton.

„Z velké části mě žene i tato síla. Touha po dalším titulu je také její součástí. Pokračování v práci s týmem na projektech jako Mission 44 je další část. Nevím, kam až to může zajít, a snažím se to rozšířit, ale na to potřebuji získat více peněz,“ dodal sedminásobný šampion.

Kdy však bude Mercedes opět vyhrávat? To je nejdůležitější otázka. Za poslední dva roky se uskutečnilo přesně 44 velkých cen a tým mnohonásobných šampionů zvítězil jen jednou. Hamilton však připomněl, že Mercedes nebyl dominantní silou ani když do přicházel ještě v roce 2013.

„Když jsem sem přestupoval, bylo to vzrušující. Očekávali jsme, že start bude na nic, protože tým neměl za sebou velké úspěchy, takže šlo o čisté vzrušení z nové výzvy. Byl jsem nový člen týmu, který všechno a všechny poznával. Teď se známe už roky a v celém týmu máme skvělé vztahy, takže jde o jiný typ vzrušení,“ řekl Hamilton.

Související zprávy

Diskuze