logo F1zpravy.czF1online.sk

Jak Verstappen téměř odignoroval prince Harryho

Max Verstappen
© Twitter/Red Bull
Tomáš Masár
Tomáš Masár1. 1. 2024

Princ Harry, člen britské královské rodiny, zavítal v roce 2023 na Velkou cenu USA, kde byl mimo jiné zvědavý na nejlepšího jezdce současnosti Maxe Verstappena. Zatímco však vojevůdce ze Sussexu se setkání s třínásobným mistrem světa neuměl dočkat, Holanďan Angličanovo nadšení tak úplně nesdílel. Úřadující mistr světa se totiž zmohl jen na letmý pozdrav, po kterém si Harryho už více nevšímal.

Verstappen je známý tím, že si z návštěv známých osobností v padoku dvakrát velkou hlavu nedělá. Jinak tomu nebylo ani v případě prince Harryho, který navštívil garáž Red Bullu hodinu před začátkem Velké ceny USA. Pokud čekal člen britské královské rodiny ze strany Holanďana vřelé přivítání, hluboce se mýlil.

„Nejsem kdovíjak přívětivým typem člověka,“ uvedl pro TIME Max Verstappen. „Harry je nesmírně milý chlapík a bylo fajn si s ním podat ruku a pozdravit ho. Já jsem tady však na to, abych si dělal svou práci,“ vysvětlil pilot Red Bullu.

Po princi Harrym nevyvedla Verstappena z míry ani přítomnost Brada Pitta, který se „promenádoval“ po startovním roštu o víkendu ve Velké Británii. Holywoodský herec je totiž jedním z hlavních antagonistů nového filmu z prostředí F1, jehož „gro“ se natáčelo na okruhu Silverstone.

Tvůrcem filmu, ve kterém si zahraje Pitt, je Verstappenův úhlavní rival Lewis Hamilton. Lze proto očekávat, že šestadvacetiletý závodník nebude ve snímku vykreslen ve velmi příznivém světle. I to je zřejmě jeden z důvodů, pro který se Nizozemec staví k celému projektu spíše negativně.

„Nemíním se tím (filmem) obtěžovat,“ vyslovil se Verstappen. „Tak či onak, v každém filmu jde tak trochu o show. Navíc, nebude to všechno vycházet ze skutečných událostí – ale jsem s tím v pohodě. Popravdě řečeno, až tak mě to celé nezajímá,“ doplnil rodák z belgického Hasseltu.

Související zprávy

Diskuze