logo F1zpravy.czF1online.sk

Hamilton: Titul s Red Bullem by pro mě nic neznamenal

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Tomáš Masár
Tomáš Masár5. 12. 2023

Christian Horner se nedávno vyslovil, že management Lewise Hamiltona kontaktoval v uplynulém ročníku vedení Red Bullu s cílem prozkoumat možnosti na přestupovém trhu. Sedminásobný šampion však tuto informaci popřel a uvedl, že tomu bylo přesně naopak. Kdo z výše jmenovaných mluví pravdu a kdo zavádí, je neznámo. Jedno je však jisté: Hamilton zůstává v Mercedesu, se kterým chce krůček po krůčku postupovat a k titulu se dopracovat takzvanou mravenčí, a tedy poctivou prací. Přijet do týmu, který disponuje dominantním autem a dostat se k mistrovské trofeji bez předchozího přičinění, by rekordéru v počtu vítězství totiž nebylo po chuti.

V úterý jsou to přesně dva roky od momentu, kdy se Lewis Hamilton naposledy těšil z vítězství v závodě. Hornerova tvrzení o Hamiltonově snaze přesunout se do v současnosti dominantního Red Bullu, který víkend co víkend snadno vyhrává, proto dávají smysl.

Hamiltona samotného však přestup do Red Bull prý neláká – a má k tomu hned dva důvody. Za prvé, je plně oddán Mercedesu. “Myslím si, že podpisem (nové smlouvy) jsem ukázal svůj závazek vůči týmu,” prohlásil osmatřicetiletý Brit, který však přiznal, že vábení vítězného týmu by stejně jako ostatní jezdci odolával jen stěží.

„Buďme realisté. Každý jeden jezdec, který zde závodí, sní o tom, že se jednou ocitne ve vítězném autě,“ uvedl Hamilton. „Za mých mladých časů, kdy jsem působil v McLarenu a neměl mnoho úspěchů, by to bylo pro mě mnohem atraktivnější.“

Každý ze současných jezdců zaměřuje svou pozornost na auto Red Bullu a na to, jak rád by s ním jezdil. Ani já netvrdím, že bych tohle auto řídil nerad a nechtěl si vyzkoušet, jak je (po všech stránkách) dobré – to by chtěl koneckonců každý jezdec.“

Zde se dostáváme k důvodu číslo dvě. Hamiltonovi by sbírání vítězství či titulů s monopostem, o jehož pokroku se žádným způsobem předtím nepřičinil, nezpůsobilo takový blažený pocit na duši, jako vyhrávání s autem, na jehož výkonnostním růstu se dříve podílel.

„Máme za sebou dva těžké roky. Pokud se nám podaří tvrdou prací vybudovat vítězné auto, bude to mnohem lepší pocit, než jen nasednout do nejlepšího monopostu. Nasednout do nejdominantnějšího auta všech dob (a vyhrávat s ním) by pro mě moc neznamenalo.“

„Mnohem lepší pro můj odkaz bude, pokud pomůžu mému týmu postupovat, díky čemuž budu následně schopen je (Red Bull) porazit,“ doplnil Hamilton.

Související zprávy

Diskuze