logo F1zpravy.czF1online.sk

Alonso se prý do Le Mans vrátí jen jako týmový kolega Verstappena

Max Verstappen a Fernando Alonso
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 12. 2023

Mohl by se Fernando Alonso vrátit do Le Mans? A mohl by se tam objevit Max Verstappen? Částečné odpovědi na obě otázky odhalil nizozemský závodník, který při rozloučení se sezónou 2023 na okruhu Motegi přiznal, že s Fernandem Alonsem mluvili o možném spojení v jednom autě na 24 hodin Le Mans. Sám Verstappen se však na tuto myšlenku dívá čistě pragmaticky.

Není žádným tajemstvím, že Max má velký zájem se jednoho dne představit v Le Mans. O vytrvalostní závody a závody sportovních automobilů má velký zájem. Zakládá dokonce vlastní závodní tým, který bude soutěžit právě v této motoristické kategorii.

Na okruhu Motegi při příležitosti Honda Thanks Day, což bylo vlastně rozloučení se sezónou 2023, se setkal s týmovým kolegou Sergiem Pérezem, piloty AlphaTauri Danielem Ricciardem a Júkim Cunodou, vítězem Indy 500 Takumou Satem či závodníky MotoGP včetně Marca Marqueze. Verstappen při této příležitosti odpovídal na otázky fanoušků a ti se ptali i na jeho zájem o ostatní motoristické kategorie, například i 500 mil Indianapolis.

„Rád se na ten závod podívám. Mám velký respekt k tomu, co dělají tihle kluci, ale nemyslím si, že bych se tam někdy ukázal,“ odpověděl Max, který je velkým fanouškem motorismu a dalších závodních sérií.

„Určitě bych si rád vyzkoušel motorku MotoGP, líbí se mi i japonská SuperGT. Jeden speciál této série jsem měl možnost vyzkoušet v minulém roce a bylo to velmi pěkné. Skvělé jsou i monoposty Super Formule, které jsou druhé nejrychlejší na světě po Formuli 1 a vypadají fantasticky,“ říká Verstappen, který má však jasno v tom, kam by nejraději směroval svůj zájem o motoristický sport.

„Rozhodně bych si však rád vyzkoušal Le Mans. Už jsem tam byl, když závodil můj otec. Ve vytrvalostních závodech vládne úžasná atmosféra – množství fanoušků, jezdí se také v noci či při východu slunce. Myslím si, že je to opravdu cool,“ říká s nadšením nizozemský závodník.

Jeho dobrý kamarád Fernando Alonso to na Circuit de la Sarthe velmi dobře zná. S dominantní Toyotou tam v letech 2018 a 2019 zvítězil. Španělský závodník prý na téma budoucího spojení obou šampionů v Le Mans mluvil s Verstappenem, ale není to tak jednoduché, jak to na první pohled vypadá. Max patří k těžším jezdcům a proto jako své potenciální týmové kolegy preferuje určitou specifickou skupinu závodníků.

„Mluvil jsem s Fernandem o tom, že bychom šli do Le Mans jako týmoví kolegové. Řekl, že do toho půjde zase jen se mnou. Podle mě by to bylo opravdu super. Problém je však v tom, že v Le Mans není nic jako minimální hmotnost pro pilota. Jsem však dost těžký jezdec, takže si musím najít lehčí týmové kolegy, abych to dokázal kompenzovat. Fernando je celkem lehký, takže by to mohlo být v pořádku. Musím se na to ale podívat,“ řekl Verstappen.

Související zprávy

Diskuze