logo F1zpravy.czF1online.sk

Hamilton: Max by mě asi nechtěl jako svého kolegu

Archive number: M399435
© 2023 United States Grand Prix, Thursday – Jiri Krenek
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 12. 2023

Když Christian Horner před víkendem v Abú Zabí odpálil bombu, že zástupci Lewise Hamiltona na začátku roku 2023 oslovili Red Bull i Ferrari, aby zjistili, jaké jsou jejich možnosti směrem k roku 2024, musel se sedminásobný šampion před novináři pořádně otáčet. Zřejmě už nikdy nezjistíme, jak to skutečně bylo, ale jelikož Horner začal šířit tyto zprávy jako první, Lewis se, přirozeně, ocitl v defenzívě. Rozhodně však popřel, že by jakkoli kontaktoval Red Bull.

Byli by Verstappen s Hamiltonem nejsilnější jezdeckou sestavou všech dob? Možná ano, ale to zřejmě nikdy neuvidíme. Podle všeho však existoval určitý zájem na jejím vytvoření. Alespoň v případě, že aspoň jeden z dvojice Lewis Hamilton – Christian Horner mluví pravdu. Šéf Red Bullu tvrdí, že sedminásobný šampion oslovil jeho tým a snažil se zjistit, zda se mu teoreticky může otevřít nějaké místo pro rok 2024.

Hamilton to rezolutně popřel a místo toho přišel se svou verzí koloběhu událostí, podle které ho jako první kontaktoval Horner. „Nikdy jsem je neoslovil. To Christian napsal mně. Ověřil jsem si to u každého člena mého týmu a nikdo s nimi nemluvil. Oni se však pokusili oslovit nás,“ vysvětlil Hamilton novinářům v Abú Zabí.

Pilot Mercedesu přitom tvrdí, že ho Horner kontaktoval na jeho staré číslo a zprávu našel až o několik měsíců později. „Podíval jsem se na to v mém starém telefonu se starým číslem, který jsem doma našel. Když jsem ho zapnul, samozřejmě, přišly mi stovky zpráv. Uvědomil jsem si, že tam mám i jednu od Christiana s žádostí o schůzku,“ vysvětluje Hamilton svou verzi událostí.

„Odpověděl jsem mu ze svého nového telefonu. Tu zprávu jsem tedy našel dost pozdě. Přišla mi to ještě někdy začátkem roku, takže jsem odpověděl o mnoho měsíců později,“ dodal Lewis.

Podle jeho verze šéf Red Bullu nespecifikoval, co má být tématem navrhované schůzky. V odpovědi od Hamiltona si však prý našel jen gratulaci k dalšímu titulu mistra světa. „Je tu mnoho lidí, kteří rádi skloňují moje jméno, protože vědí, že to vyvolá reakci. Když jste trochu osamělí a nedostává se vám velké pozornosti, je to perfektní věc. Stačí zmínit moje jméno,“ říká s ironií Hamilton.

„Totovi jsem řekl o mé odpovědi, zvláště poté, co se začala šířit ta zpráva. Zároveň jsem chtěl, aby o tom věděl můj tým, protože lidé přemýšlejí a takové věci nikdy neplodí nic pozitivního,“ řekl Lewis.

Ten, samozřejmě, potvrdil, že by se více než rád postavil Maxovi Verstappenovi. Podobně se vyjádřil i sám Holanďan. Nemůžete totiž nikdy přiznat, že si některého pilota nepřejete za týmového kolegu. Jako závodník se musíte tvářit, že porazíte každého a nemáte ve svém týmu takovou moc, abyste dokázali ovlivnit rozhodování o tak důležité otázce. „Více než rád bych se postavil Maxovi ve stejném autě. Bylo by to úžasné. Nemyslím si však, že by mě chtěl jako týmového kolegu,“ prohlásil Hamilton.

Související zprávy

Diskuze