logo F1zpravy.czF1online.sk

Paní Bottasové se prý nelíbí nahý zadek jejího syna: Byla zmatená, přiznal Valtteri

Valtteri Bottas
© XPB/Sauber Media Hub
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík1. 12. 2023

I když se nám to nemusí líbit, stále je to pro dobrou věc. Aktivity Valtteriho Bottase mimo závodní okruhy se skutečně vymykají zvyklostem. Hudba, móda či další sporty jsou poměrně standardní koníčky závodníků, které však ve srovnání s Valtteriho nudismem působí dost nudně.

Rally, káva, gin a nakonec obrázky nahého zadku. Vše začalo nevinnou fotografií během dovolené ve Spojených státech. Tedy, říkáme nevinnou, ale když se na ní objevil finský závodník nahý, obrázek se stal virem. Následně vznikla limitovaná edice této fotografie, jednu si odnesl dokonce Lewis Hamilton, a výtěžek z prodeje putoval na dobrou věc.

Jak to už bývá, jeden nápad rodí další nápad. Valtteri se intenzivně angažuje v hnutí Movember, aby upozornil na prevenci proti rakovině prostaty a proto byl měsíc listopad ideální příležitostí k uvedení celého kalendáře. Nemusíme zdůrazňovat, kam měl putovat výtěžek z prodeje.

Asi nepřekvapí, že kalendář jde na dračku. Přes přiléhavou doménu bottass.com se rychle vyprodala první série, která se skládala z 10 tisíc kusů. Na cestě jsou tedy další, aby uspokojily poptávku, která má však v první řadě charitativní účel. Prvních 150 tisíc dolarů však už putovalo na boj proti rakovině prostaty, což je určitě chvályhodné, i když prvotní myšlenka narazila na určité zmatení.

“Dostal jsem zprávu od maminky,” přiznal Bottas. “Ptala se mě: ‚Co to je?‘ Neumí moc dobře anglicky a viděla některá z videí, která jsem zveřejnil. Byla dost zmatená a ochranářská. Ptala se mě například, jestli je tohle opravdu cesta, kterou se chci vydat.“

“Vysvětlil jsem jí charitativní rozměr a vše ostatní. Je to v pořádku. Dostával jsem od lidí otázky, proč to dělám a proč chci lidem ukazovat svůj zadek. Když jim však vysvětlím charitativní rozměr, tak to trochu pochopí. Kromě toho si asi dokážete představit, že při fotografování jsme si užili spoustu zábavy,” říká Valtteri.

“V Las Vegas jsme vystavili celou galerii. Návštěvníci netušili, co se bude dít. Byli tak zmatení, když jsme jim začali ukazovat každý výtisk. Nechápali, co se to děje, ale pak trochu pochopili, že je to zábava a jde to na dobrou věc,” dodal Bottas.

Můžete se ptát, jestli je toto jediný způsob, jak získat peníze na dobrou věc, ale výsledky jsou více než chvályhodné a ze samotného Valtteriho cítíte, že je na své aktivity hrdý. Na sociálních sítích se již podělil se světem o čísla. “Moc vám děkuji za veškerou podporu v listopadu. Díky darům a kalendářům jsme společně vybrali značnou sumu pro Movember. Opravdu jsme pomohli a zachráníme životy mnoha lidí. Konečná čísla se budou počítat v nejbližších dnech, ale mluvíme přibližně o sumě 150 tisíc dolarů!” prohlásil Bottas nadšeně.

Asi je fér říci, že Valtteriho zadek už získal pro dobré účely více peněz, než přispěl na charitu každý z nás. “Znám několik lidí, kteří měli blízké osoby s podobnými problémy. Movember se zaměřuje na zdraví mužů. Mnoho lidí se bojí mluvit o těchto věcech. Šel jsem do toho naplno, odhalil jsem se, a snažil jsem se jít příkladem. Jako člověk se nemusíte stydět,” vzkázal Bottas.

Související zprávy

Diskuze