logo F1zpravy.czF1online.sk

Se Strollem vycházím ze všech dosavadních kolegů nejlépe, prozradil Alonso

Fernando Alonso
© Twitter/Aston Martin
Tomáš Masár
Tomáš Masár30. 11. 2023

Po Fernandovi Alonsovi zůstala všude, kde působil, jen spálená země. Španěl je totiž známý tím, že se svými dosavadními týmovými kolegy kdovíjak dobře nevycházel. Tentokrát je však všemu jinak. S Lanceem Strollem má Španěl prý jedinečný vztah – mnohem lepší, než s kýmkoli na startovním roštu.

S předchozím týmovým kolegou Estebanem Oconem si neumí přijít na jméno. S tím současným ale vychází Fernando Alonsa nad očekávání dobře – tedy alespoň vlastních slov.

„Spolupracujeme velmi dobře. Myslím si, že ve srovnání s jakýmkoli týmem, pro který jsem závodil nebo který v současnosti působí v F1, máme my dva velmi jedinečný vztah,“ utrousil dvojnásobný mistr světa.

„Hodně si povídáme, každý týden jsme v kontaktu – a to buď telefonicky, nebo se setkáváme přímo v továrně či na trati. Snažíme se navzájem ujistit, že se pohybujeme stejným směrem, díky čemuž spolu sdílíme nesmírně mnoho věcí.“

Alonso se Strollem vychází tak dobře možná i proto, že mu dosud Kanaďan moc nezavařil. Zatímco Alonso získal v uplynulém ročníku až osm pódií a celkem se umístil na čtvrtém místě, Stroll nevystoupil na „bednu“ ani jednou a v soutěži jednotlivců se sotva vešel do první desítky.

Alonso však narativ, že se Strollem sympatizuje jen proto, že mu rychlostně nestíhá, odmítá. Svého mladšího kolegu se všemožně zastává a tvrdí, že vzhledem ke zranění rukou, které utrpěl bezprostředně před začátkem minulé sezóny, odváděl vynikající práci.

„Letos měl nějaké (zdravotní) potíže a když auto trochu změnilo chování, trápil se s ním o něco víc než já,“ objasnil Alonso důvody, kvůli kterým zaknihoval Stroll pouhých 74 bodů. „Jakmile jsme na autě pár věcí opravili, hned byl ve formě.“

„Jeho odhodlání a motivace po vzostupech a pádech byla obdivuhodná. Na začátku roku se trápil se zlomenou rukou (vlastně zlomenými, protože si způsobil frakturu na obou zápěstích, pozn. red.), ale následně byl během sezóny odhodlán dostat se zpět do formy. Nakonec se mu to také podařilo, což ukázal v Mexiku, v Brazílii a v Las Vegas. Abych byl upřímný, jeho nasazení a motivace mě překvapily. To, že je zpět ve formě, je dobrou zprávou pro tým,“ dodal dvaačtyřicetiletý veterán.

Související zprávy

Diskuze