logo F1zpravy.czF1online.sk

Hamilton maluje čerta na zeď: Můžete si tipnout, jak to bude vypadat za rok

F_zCOzmXEAAY1vi
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala26. 11. 2023

Deváté místo a dva bodíky nemohou uspokojit sedminásobného mistra světa. Po závodě v Abú Dhabí by však nebyl příliš nadšený asi ani z pódia, zejména při pomyšlení na sezónu 2024. Hamilton už teď propadá pesimistickým náladám.

Lewis Hamilton uzavřel ročník 2023 se ztrátou 44 sekund na Maxe Verstappena, který úplně ovládl celou Formuli 1. Vyhrál devatenáct podniků, čím několikrát přepsal svůj vlastní rekord, a i na posledním závodě v roce měl téměř dvacetisekundový náskok. Mercedesu se podařilo alespoň udržet si druhé místo v Poháru konstruktérů před Ferrari.

Být však v extázi z takového ukončení sezóny? Lewis Hamilton neskrýval zklamání po otázce, zda ho tento výsledek potěšil. “Nijak mimořádně,” zhodnotil stručně, a tak dostal otázku, zda si odnáší něco alespoň z celé sezóny. “Není toho moc. Celkově to nebyl zrovna skvělý rok. Nemáme si z něj moc co odnést. Asi jen to, že jsem ho přežil. To je tak všechno.”

“Dnes to bylo dost špatné. Horší to být ani nemohlo. Dnes jsem byl prostě pomalý. Startoval jsem jedenáctý a skončil jsem devátý. Trápil jsem se s autem. Nevím k tomu víc říci, jen tolik, že jsem se trápil,” povzdechl si po beznadějném víkendu.

Tak poslední závod ani poslední měsíce nebyly pro Lewise Hamiltona nejlehčí, ale v roce 2024 by se mělo všechno obrátit k lepšímu, ne? Odpověděl po docela dlouhém mlčení. “Momentálně opravdu nevím. Red Bull vyhrál o sedmnáct sekund, přitom od července nebo srpna se svého auta ani nedotkl. Můžete si tedy tipnout, jak na tom budou v následujícím roce.”

“O našem autě jsme se toho hodně naučili, takže teď je všechno na plecích týmu. Vědí, co mají dělat. Uvidíme, zda se nám tam podaří dostat,” doplnil.

Související zprávy

Diskuze