logo F1zpravy.czF1online.sk

Po Vettelově vzoru pojmenovává auta i Verstappen. Jak se jmenuje Nizozemců letošní monopost?

Max Verstappen
© RB Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár29. 11. 2023

Sebastian Vettel měl během svého působení ve Formuli 1 poměrně zvláštní zálibu – pojmenovávat každý ze svých monopostů. Věděli jste však, že se v tomto čtyřnásobným šampiónem inspiroval i ten trojnásobný? Ano, jména, respektive přezdívky, dává autům i Max Verstappen. Jak pojmenoval svůj letošní, mimořádně úspěšný Red Bull?

Julie, Kate, Kate’s Dirty Sister, Luscious Liz, Randy Mandy, Kinky Kylie, Abbey, Hungry Heidi, Suzie, Eva, Margherita, Gina, Loria, Lina, Luscilla a Honey Ryder – to je kompletní seznam jmen, které během let rozdal Sebastian Vettel svým monopostům.

Na překvapení mnohých však Němec není jediný, kdo má zálibu v rozdávání přezdívek neživým věcem. Po vzoru Vettela pojmenoval svůj letošní monopost i Verstappen, který to tak zřejmě dělá už nějaký ten pátek.

V rozhovoru před šesti lety se totiž vyjádřil: „Moje auto není dívka, je to kluk. Všichni dávají autům ženská jména, ale já s tím nesouhlasím – je to prostě kluk. Proč by to mělo být dívka?“ zamyslel se tehdy teprve devatenáctiletý Verstappen.

Holanďan svůj postoj nezměnil ani po letech, což potvrdil i v nejnovějším rozhovoru, ve kterém se vyslovil téměř totožně, jako před lety: „Máš z toho stejný pocit (když někdo sedí ve tvém monopostu), jako by šel na rande s tvou přítelkyní?“ zeptal se v Abú Dhabí Verstappena redaktor Viaplay. “Nemám, protože moje auto není holka,” odvětil vítěz více než 50-ti závodů.

„Všichni se o svých autech neustále vyjadřují, jako by byly ženského rodu, nebo je nazývají ženskými jmény. Můj monopost je však mužského rodu. A jak se tedy jmenuje?“ zeptal se úřadujícího šampióna redaktor. „Rocky!“ zvolal na plné hrdlo Verstappen.

Související zprávy

Diskuze