logo F1zpravy.czF1online.sk

Verstappenovi by Hamilton v Red Bullu nevadil: Je mi to jedno

Max Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík23. 11. 2023

Na závěr sezóny pořádná mediální bomba. Christian Horner před GP Abú Zabí prohlásil, že zástupci Lewise Hamiltona sondovali v Red Bullu možnosti a prý nabízeli svého klienta jako možného nástupce Sergia Péreze. Horner šel ještě dál a Hamilton se prý v Monaku setkal i s prezidentem Ferrari Johnem Elkannem, čímž se postaral o nemalý mediální rozruch.

Samozřejmě, něco takového je vždy velká senzace, i když v podstatě o nic nejde. Když Hamiltonovi po této sezóně končila smlouva, je poměrně přirozené, že se zajímal, jaké možnosti se mu nabízejí na jezdeckém trhu. Avšak představa, že tábor sedminásobného šampiona se aktivně zabýval možností spojit se v jednom týmu s Verstappenem, je více než vzrušující.

Kdyby to Red Bull skutečně udělal, rozehrál by tu nejriskantnější hru. Riziko spojit pod jednou střechou dva největší rivaly by zřejmě přineslo podobnou situaci, jakou zažili v McLarenu v dobách Senny a Prosta. Od okamžiku Hornerova prohlášení bylo jasné, co bude hlavním tématem v Abú Zabí. Otázku ohledně vyjádření svého šéfa dostal i pilot stáje Max Verstappen, který však odmítl novinářům nabídnout vyjádření hodné titulní stránky.

„Co k tomu dodat? Vždyť k tomu nedojde. Je zbytečné přicházet s historkami, když se něco takového nakonec nestane,“ prohlásil Verstappen, který dal světu jasně najevo, že je odhodlán postavit se komukoliv. Jako jezdec však samozřejmě nemůžete říci, že si ve svém týmu nepřejete některého z pilotů.

„Nevadilo by mi to. Ať je to kdokoliv, mně je to jedno. Nechci mluvit konkrétně o Lewisovi, protože na startovním roštu máme tolik skvělých jezdců. Někdy to však není tak jednoduché,“ dodal Verstappen.

Více jsme se od nizozemského jezdce na tuto tému zatím nedozvěděli, ale kdo ví, víkend se nám teprve začal a my jsme zvědaví, zda bude mít tato závěrečná kauza roku 2023 nějakou dohru. Lewis Hamilton však rezolutně popřel, že by jakkoliv kontaktoval Red Bull nebo vyvíjel iniciativu v snaze přestoupit do tohoto týmu.

Pojďme však zpět k Verstappenovi, který v Las Vegas budil nemalou mediální pozornost. Ve čtvrtek v Abú Zabí bylo jeho vystoupení před novináři mnohem klidnější. Při tématu Hamiltonova přestupu do Red Bullu se nenechal vyprovokovat a na ostatní otázky odpovídal se svým tradičním klidem.

Nizozemský šampion v Las Vegas vyrovnal Sebastiana Vettela a tento víkend se 54. vítězstvím může osamostatnit na celkovém třetím místě historických tabulek. „Ano, je to dost šílené číslo, ale také to byl šílený rok. Bylo by velmi hezké opět vyhrát, ale já se soustředím jen na to, co mám před sebou. Doufám, že i příští rok budeme mít opět konkurenceschopné auto a navážeme na naše letošní vítězství,” konstatoval Verstappen.

Na otázku, zda by mohl vybrat nějaký vrchol letošní neuvěřitelné sezóny, Max odpověděl: „Myslím si, že můj comeback a následné vítězství v Miami bylo skvělé a zároveň důležité. Triumf doma v Zandvoortu byl velmi hezký a také v Japonsku, kam jsme přišli po náročném víkendu v Singapuru,“ odpověděl Verstappen.

Související zprávy

Diskuze