logo F1zpravy.czF1online.sk

Las Vegas patřilo celebritám: Které osobnosti si nenechaly ujít víkend F1?

celebrity-vegas
Milan Kubala
Milan Kubala21. 11. 2023

Před dvěma lety platilo, že pokud vaše jméno něco znamenalo na světové scéně showbyznysu, tak jste se museli objevit na Velké ceně Miami. Tento rok už na Floridě takový přetlak celebrit nebyl; všechny se totiž nemohly dočkat okamžiku, kdy se ukážou před kamerami a objektivy v Las Vegas, v novém a lepším a krásnějším a prestižnějším klenotu kalendáře Formule 1, ale i sportu jako takového.

Organizátorem závodu F1 se poprvé stala samotná Liberty Media, která nesla i všechny náklady spojené s uspořádáním podniku. Nakonec podle oficiálních odhadů zaznamenala 315 tisícovou návštěvnost, kterou se snažila nafukovat například i různými koncerty, představeními, nebo spoluprací s hotely a bary.

Není divu, že se ve městě hříchu objevilo tolik celebrit; některé přišly jako fanoušci Formule 1, jiní na její pozvání nebo na pozvání některého z týmů či společných sponzorů.

Sportovci

Martina Brundla čekal náročný den. I když si už zvykl, že ho na startovním roštu velakrát pošlou do háje, v Las Vegas byla alespoň jedna studená sprcha v podstatě zaručená. Mohl za to nátresk světoznámých jmen, která Formuli 1 příliš nesledují.

To však neplatilo o Zlatanovi Ibrahimovičovi. Švédský fotbalista během rozhovoru s Martinem Brundlem prozradil, že jezdí v několika Ferrari a bude mu držet palce.

Koneckonců v neděli se pohyboval v garáži italské stáje hned vedle prezidenta Johna Elkanna. Na startovním roštu si i s “mými mechaniky” udělal parádní fotku… Jeden smolař vzadu to však nestihl.

Na startovním roštu byl nepřehlédnutelný basketbalista Shaquille O’Neal, kvůli kterému si Brundle zapůjčil “extra dlouhý kabel k mikrofonu”.

A i když se amerického obra snažil přesvědčit k rozhovoru, dočkal se jen informace, komu bude O’Neal fandit: “Lewis Hamilton baby!” Komentátor Sky Sports během “rozhovoru” zažertoval, že jeho dlouhý kabel zůstal nazmar.

Na roštu nechyběl bývalý fotbalista David Beckham, který je už v paddocku stálicí. Jeho manželka Victoria je totiž velká kamarádka s Geri Halliwellovou, manželkou Christiana Hornera, s kterou společně tvořili skupinu Spice Girls.

Svět rychlých kol si byl prohlédnout i nejrychlejší muž světa Usain Bolt, který se svézl po okruhu v rámci Pirelli Hot Laps a dokonce si s Alfou Romeo vyzkoušel zastávku v boxech. Tenisový svět reprezentovala bývalá světová jednička Caroline Wozniacka a někdejší trojka Sloane Stephensová.

Mezi sportovními hosty jste mohli zahlédnout i LeBrona Jamese, s kterým se setkali Charles Leclerc a Esteban Ocon. Francouz mu dokonce daroval svou helmu.

V paddocku se objevila lyžařka Lindsey Vonnová či hvězda NFL Tom Brady. Fanouškem F1 je i snowboardista Shaun White, který přišel s přítelkyní Ninou Dobrev.

Usain Bolt na Pirelli Hot Laps (XPB/Sauber Media Hub)
Usain Bolt mění pneumatiky F1 (XPB/Sauber Media Hub)
Shaquille O’Neal s mechaniky Red Bullu (Getty Images/RB Content Pool)
David Beckham (Twitter/F1)
Lindsey Vonnová, Helmut Marko a Christian Horner (Getty Images/RB Content Pool)
Zlatan Ibrahimovič (Martin Trenkler)
Zlatan Ibrahimovič a Steve Aoki (Twitter/F1)

Hudebníci

Pokud někdo v Las Vegas nechyběl, tak to jsou rozhodně hudebníci. Formule 1 si na tento rok připravila velkolepý zahajovací ceremoniál, na kterém se představilo jedenáct umělců, každý s jednou či dvěma skladbami. Show se uskutečnila na cílové rovince a několika vyvýšených pódiích; každý z hudebníků měl jedno pódium úplně pro sebe.

Diváci na tribunách si mohli postupně vychutnat představení Thirty Seconds to Mars, australského hudebníka Keitha Urbana, soulové zpěvačky Andry Day nebo nejúspěšnější Australanky na hudební scéně Kylie Minogue.

Tribuny bavili a reportéry v paddocku děsili Blue Man Group. Po nich následovala Bishop Briggs a rocková kapela Journey. Jedno pódium a také místo na startovním roštu bylo vyhrazeno Stevovi Aokimu nebo zpěvákovi J Balvinovi. Svůj mixážní pult následně zapnul DJ Tiësto. Posledními body programu byli John Legend a rapper will.i.am.

A vlastně ne posledními, poté na jednom z pódií „jako klaun“ postával Max Verstappen se zbylými devatenácti jezdci…

Otevření dnes už světoznámé Sféry měla na starosti kapela U2, která v Las Vegas nechyběla ani během formuleckého víkendu. Martin Trenkler na velké ceně potkal frontmana kapely Guns N’ Roses Axla Rosea nebo hvězdu ze 70. let Donnyho Osmonda.

Rihanna oděná do závodní bundy v garáži Ferrari byla doprovázena svým přítelem a rapperem A$AP Rockym. Velké pocty se dostalo Justinu Bieberovi, který na konci velké ceny mával šachovnicovou vlajkou.

Režie přímého přenosu nám často nabídla záběr na Roda Stewarta, a pokud jste fanouškem heavy metalu a Metallicy, určitě jste nepřehlédli basgitaristu této legendární kapely Roberta Trujilla.

O zábavu se na after party staral DJ Martin Garrix, kterého přišel na startovním roštu vystisknout jeho kamarád Lando Norris. Tato dvojice se v létě objevila i v Bratislavě na koncertu Lovestream.

Rihanna (Twitter/F1)
Frontman kapely Guns N’ Roses Axl Rose (Martin Trenkler)
Donny Osmond (Martin Trenkler)
DJ Tiësto a jeho přítelka a modelka Annika Backesová (Getty Images/RB Content Pool)
Justin Bieber se šachovnicovou vlajkou (Twitter/F1)

Herci a celebrity

Během víkendu v Las Vegas pokračovalo natáčení nového filmu s Bradem Pittem a Damsonem Idrisem, kteří tak přišli do města hříchu hlavně pracovně. Producent Jerry Bruckheimer nám dokonce prozradil, že snímek by měl být hotový v létě 2025.

Esteban Ocon si na uplynulý víkend připravil speciální lakování helmy ve stylu Deadpoola. Ryanu Reynoldsovi, který je už pár měsíců jedním z investorů Alpinu, ji v Las Vegas dokonce mohl ukázat.

Organizátor si na představení jezdců zavolal konferenciéra Brucea Buffera, na kterého si budeme pamatovat hlavně díky rozpačitému uvedení Sergia Péreze.

Patrick Dempsey po kvalifikaci předával trofej Pirelli Charlesovi Leclercovi a Martin Trenkler ho zahlédl i na startovním roštu. Asi největším showmanem na roštu byl však Terry Crews, který se v garáži Red Bullu prezentoval opravdu vhodně: opět překypoval energií.

Terry Crews (Getty Images/RB Content Pool)
Terry Crews a Kylie Minogue (Getty Images/RB Content Pool)
Terry Crews a Kylie Minogue (Getty Images/RB Content Pool)
Patrick Dempsey (Martin Trenkler)

Gordon Ramsey je už v paddocku F1 stálicí, v Las Vegas se pohyboval ve společnosti své dcery a Martina Garrixe.

Na seznamu hostů byli i Daniel Craig (James Bond), Tom Hardy (Mad Max), Renée Zellweger (Bridget Jones’s Diary), John Boyega (Star Wars), Simone Ashley (Bridgerton), Lupita Nyong’o (Us), Mickey Rourke (The Wrestler), Anthony Mackie (The Falcon and the Winter Soldier).

Tommy Hilfiger už dlouhodobě sponzoruje Mercedes a tento víkend se přišel na vlastní oči přesvědčit o tom, co je vlastně Formule 1.

Tommy Hilfiger a herec Damson Idris v garáži Mercedesu (Twitter/Mercedes)
Tommy Hilfiger a Damson Idris v garáži Mercedesu (Twitter/Mercedes)
Gordon Ramsey (Martin Trenkler)

Paris Hilton během víkendu propagovala síť hotelů. Formule 1 však zřejmě nebyla to, co očekávala. Když dorazila na after party v kostýmu s logem Hilton na hrudi, mírně jí zamrzl úsměv; párty byla liduprázdná.

Lepší podnik si prý vybral Justin Bieber, ten pravý Spiderman Toby Maguire nebo Leonardo di Caprio.

Paris Hilton s mechaniky McLarenu (Twitter/Paris Hilton)
Paris Hilton v garáži McLarenu (Twitter/Paris Hilton)
Paris Hilton a Nina Dobrev (Twitter/Paris Hilton)

Herec Ben Affleck a zpěvačka Jennifer Lopez zase během víkendu uspořádali pokerový turnaj, kterého se zúčastnili Jimmy Kimmell, tradiční návštěvník velkých cen, herec James Mardsen, Toby Maguire nebo Cara Delevingne, se kterou se už Martin Brundle stihl setkat na roštu v Silverstone; i tehdy jeho mikrofon dostal “kopačky”.

Související zprávy

Diskuze