logo F1zpravy.czF1online.sk

Hamilton se vzdává naděje na druhé místo: Péreze musí postihnout dvě katastrofy

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 11. 2023

Diskvalifikace v Austinu a katastrofální víkend v Sao Paulu pravděpodobně definitivně ukončily naděje Lewise Hamiltona na zisk celkového druhého místa. I když šance stále žije a v hře je dostatek bodů, sedminásobný šampion se dívá na věc realisticky. Red Bull pravděpodobně poprvé v historii obsadí první a druhé místo v celkovém hodnocení.

Loni to Pérez nezvládl a prohrál v závěrečném boji s Charlesem Leclercem. Mexický jezdec si letos, vzhledem k dominanci Red Bullu i loňské porážce, nemůže dovolit zakopnout. V současnosti však vše nasvědčuje tomu, že pilot Red Bullu to zvládne. Má totiž 32-bodový náskok a do konce sezóny je v hře jen 52 bodů.

I sám Lewis Hamilton si uvědomuje, že ve jeho prospěch budou muset hrát nepředvídatelné okolnosti. „Jdu si pro Péreze, ale je prostě příliš daleko. Musely by ho postihnout dvě katastrofy ve dvou závodech a já potřebuji skončit v podstatě dvakrát druhý, abych dohnal těch 32 bodů,“ řekl pilot Mercedesu.

„Každopádně si myslím, že je opravdu jedno, zda budeme druzí nebo třetí. Podle mě jsme vzhledem k našemu autu měli stále úžasný rok. Nikdy jsme si nemysleli, že budeme bojovat o druhé místo v Poháru konstruktérů a klepat na dveře nejdominantnějšího vozu naší éry. Jsem vděčný za naše umístění. I když to byla jen taková polovičatá sezóna, stále byla mnohem lepší než loni,“ říká Hamilton.

„Brazílie byla určitě jeden z nejhorších víkendů. Auto nebylo z pohledu nastavení na správném místě, ale má potenciál a zažili jsme s ním dva velmi dobré víkendy v Mexiku a Austinu. Vůz prostě nebyl ve správném okně a to pro nás znamenalo konec. Z takovýchto zkušeností se však vždy naučíte více,“ dodal Lewis.

Ten měl mít ve Vegas jednu příjemnou povinnost. Tento víkend se měla točit scéna pro film Brada Pitta. Americký filmový průmysl však sužuje série stávek, která negativně ovlivňuje i natáčení tohoto snímku. „Nebýt stávky, tento víkend jsme měli natáčet jednu opravdu skvělou scénu. Budeme však pokračovat v příštím roce,“ řekl Hamilton.

„Už teď máme skvělé záběry s předváděcími jezdci, kteří odvedli skvělou práci. Pokračujeme dál. Bude to skvělý film. Možná bude stát o něco více, ale opravdu věřím Jerrymu Bruckheimerovi a jeho produkci,“ dodal Lewis.

Související zprávy

Diskuze