logo F1zpravy.czF1online.sk

Přinutím Lewise vyhrát osmý titul, zastrájí se Wolff

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Tomáš Masár
Tomáš Masár15. 11. 2023

Od sporného okamžiku, kdy Lewis Hamilton přišel na úkor Maxe Verstappena o svůj po sobě jdoucí osmý titul, uplynuly již dva roky. Pro šéfa Mercedesu Tota Wolffa to však vypadá, jako by neuplynul ani den. Stále totiž těžko nese do jisté míry nespravedlivou prohru a den i noc plánuje odvetu, jejímž hlavním aktérem má být právě sedminásobný šampion.

Toto Wolff je stále zastáncem názoru, že mistrovský titul z roku 2021 právem patří Lewisovi Hamiltonovi. Domnívá se, že “parta” shromážděná kolem Maxe Verstappena ho o něj a Mercedes připravila, což nehodlá nechat jen tak. Red Bullu a Nizozemci je odhodlán se pomstít, avšak tím nejvíce sportovním způsobem. Rakušan chce soupeře porazit na trati a pocit zadostiučinění získat tak, že jim jednoduše řečeno vytře zrak.

„Žijeme v neustálém koloběhu, kde čas plyne tak rychle, že se člověku ani nechce věřit, že jsou to již dva roky,“ vyjádřil se Toto Wolff pro PA Sport. „Můžete vidět, jak rychle se silové rozložení změnilo. Pohár konstruktérů jsme vyhráli osmkrát v řadě, ale poslední dva roky si tuto trofej odnesl domů Red Bull. Musíme se však dívat dopředu, poučit se z minulosti a usilovat o to, aby Lewis znovu a rychle vyhrál (titul).“

„Přechovávám osobní zášť a proto ho chci přinutit vyhrát osmý titul, který měl vyhrát. Je však důležité, abych byl jako šéf týmu férový a otevřený k oběma jezdcům. Ale velká část z nás si bude vždy chtít vynahradit rok 2021.“

Hamilton nedávno prodloužil kontrakt s Mercedesem o další dva roky, ale Wolff již několikrát zopakoval, že zájem pokračovat ve spolupráci s Britem bude mít i po tom, co dosáhne čtyřicítky.

„Naši spolupráci prodlužujeme smlouva po smlouvě. Je důležité, abychom dělali to, co si myslíme, že je správné a co cítíme, že je správné. Momentálně si osobně myslím, že naše partnerství bude pokračovat déle, než jen dva roky,“ uvedl rodák z Vídně.

„V lednu mu bude 39 let. Podívejte se na takového Fernanda (Alonsa), ten je stále v kondici (a je o více než tři roky starší, pozn. red.). Pokud o sebe pečujete, máte co nejlepší fyzickou i psychickou přípravu a rozvíjíte se po mnoha směrech, můžete se cítit jako 25letý.“

Aby měl Hamilton zájem zůstat ve F1 několik dalších let po vypršení současného kontraktu, musel by ho Wolff něčím přesvědčit. Nejlepšími kartami by disponoval v případě, že by Mercedes dokázal Britovi poskytnout konkurenceschopný monopost.

„Potřebujeme mu dát auto, které bude dostatečně rychlé. Nepochybuji, že je na tom výkonnostně dobře. V posledních několika závodech jste mohli postřehnout, že výkonnost, rychlost a závodní umění stále má. Pokud však nemá k dispozici dobré auto, tak vyhrávat prostě nemůže,“ dodal Wolff.

Související zprávy

Diskuze