logo F1zpravy.czF1online.sk

Hamilton je v laufu: Očekávejte skvělé souboje, až budeme mít takové auto jako Red Bull

F9pSlFvX0AEroRe
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala30. 10. 2023

V Mexiku jsme se opět přesvědčili o tom, že Lewisovi Hamiltonovi boje o pódia velmi sluší. Ještě více by však jeho jménu a sedmi titulům, které má na kontě, slušely bitky o pódia a šampionát. Nabuzený po druhém místě avizuje, že pokud se Mercedesu podaří postavit lepší monopost, tak režie bude mít co dělat, aby zachytila veškerou akci na trati.

V této sezóně jsme to konstatovali už několikrát a můžeme znovu. Pohled Mercedesu a Lewise Hamiltona na svět se dokáže totálně změnit během pár desítek hodin. Po pátku se britský jezdec ocitl ve vězení frustrace, ale po závodě v Mexiku div nevyskočil od radosti.

Mercedes jednoznačně dělá pokroky, což potvrdilo nasazení nové podlahy v USA. Lewis Hamilton čím dál více věří své stáji, že za rok to může přijít. “Na svůj tým jsem nesmírně pyšný. Jak jsem řekl na konci závodu, mám stoprocentní důvěru v můj tým. Vím, že dokážeme postavit skvělé auto. Poslední dva roky jsme ho nepostavili, ale dokážeme to.”

Nebude to jednoduché, uvědomuje si. “Nikdo nechce nikoho kopírovat, chceme si najít svou cestu. Děláme pokroky, ale slyšel jsem, že pokrok dělá i Red Bull,” pokračoval druhý muž VC Mexika, který možná také četl hlášení Eddieho Jordana, že Adrian Newey vidí ještě značné rezervy v monopostu RB19. “Musíme jít na to strategicky a být přesní, ale o tom vědí.”

“Abychom mohli bojovat proti těmto klukům… No, jsou velmi rychlí na rovinkách, jen na cestě do první zatáčky ztrácíme dvě a půl desetiny,” vypíchl jeden podstatný nedostatek Mercedesu Hamilton. “Já jsem však připraven. Jakmile budeme mít auto, které se vyrovná jejich monopostu, za rok se dočkáme skvělých soubojů.”

  • Vysílačka Lewise Hamiltona po závodě: “Porazili jsme Ferrari, to je mega práce.”
  • Toto Wolff: “Lewis, to bylo fantastické. Teď ti už jen musíme dodat auto, s kterým můžeš vyhrát.”
  • Lewis Hamilton: “Děkuji, Toto. Dostaneme se tam. Kluci, věřím vám.”

Jak vlastně hodnotí svůj víkend v Mexiku? Mercedes se po nevydařeném pátku a sobotě dokázal pozvednout a i díky odvážné strategii uchmatnout druhé místo Charlesovi Leclercovi před nosem.

“Kdybych měl říci pravdu, dnes jsem to nečekal,” přiznal 38letý šampión. “Když dosahujete takových pokroků, máte z toho dobrý pocit. Ve srovnání s posledním závodem jsme měli těžký víkend, tehdy jsme se do toho skvěle dostali, ale teď jsme se museli do toho ponořit pořádně hluboko, abychom trefili správná nastavení. Podle mě jsme odvedli super práci.”

“Kvalifikace byla trochu těžká. Ocitli jsme se daleko za nimi. Avšak, abychom si udrželi druhé místo v šampionátu, musíme končit před nimi. Proto jsem dnes tak tlačil. Chtěl jsem se v úvodní fázi závodu posunout dopředu a útočit na pódium, pak na druhé místo. Je to úžasné. Se závodem jsem opravdu spokojený,” usmíval se Hamilton.

Související zprávy

Diskuze