logo F1zpravy.czF1online.sk

Žádná zábava ani rozptýlení. Cunoda se po Mexiku zamkl ve svém pokoji

Daniel Ricciardo
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala4. 11. 2023

Každý pilot má po nevydařeném závodě jiný recept, jak se z něj rychle dostat. Někdo potřebuje co nejdříve hodit vše za hlavu a hledá příležitost k rozptýlení, jiný se spíše zahloubí do sebe. Júki Cunoda prozradil, že se po Mexiku zavřel ve svém pokoji a zrušil celý svůj program. Potřeboval si urovnat v hlavě, co se vlastně před týdnem stalo.

Mladému Japonci se víkend v Mexiku příliš nepovedl. AlphaTauri sice měla překvapivě dobré tempo, ale Júki Cunoda to všechno promarnil po poslední ze tří kolizí s Oscarem Piastri. Zpočátku obviňoval jezdce McLarenu, ale postupem času si pravděpodobně začal připouštět i svůj nesporný podíl viny.

“Po závodě jsem byl velmi frustrovaný, protože jsem přišel o šanci získat pro náš tým body,” svěřil se v Sao Paulu Júki Cunoda. “Až do toho okamžiku jsem měl dobrý závod. Cítil jsem obrovskou frustraci. Strávit celý ten den bylo velmi těžké.”

Zatímco někteří jeho kolegové si mohli večer vyrazit na párty, Japonec si udělal úplně jiné plány. “Mexiko si obvykle umíte užít. Já však zrušil celý program a zůstal jsem ve svém pokoji. Byla to velká chvíle, byla to příležitost. Získat páté místo bylo určitě na dosah.”

Co tedy cítil? “V první řadě jsem cítil vinu. Nevím, jestli je to nějaká podvědomá věc nebo co, ale cítil bych se opravdu špatně, kdybych se po špatném závodě bavil nebo se něčím rozptyloval. Možná je to takto dobře, ale je to jen dočasný stav. Přemýšlel jsem o všem, i o tom, co mohu v budoucnu zlepšit.”

“Bylo to těžké, ale měl jsem čas se nad tím zamyslet. Toto je po špatném závodě normální věc, kterou obvykle dělám. Párty následuje jen po dobrém závodě,” prozradil junior z programu Hondy a Red Bullu.

Související zprávy

Diskuze