logo F1zpravy.czF1online.sk

Red Bull se bojí o Verstappena. V Mexiku bude chodit s bodyguardy

Max Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala26. 10. 2023

Max Verstappen bude mít na Okruhu bratrů Rodríguezových neobvyklé společníky. Red Bull se rozhodl na jeho ochranu nasadit ochranku kvůli obavám z toho, co by mohli vyvést někteří zapálení mexičtí fanoušci.

Čím více Max Verstappen vyhrává, tím je tábor Pérezových “ultras” rozzuřenější. V Austinu trojnásobného mistra světa “jen” vypískali, ale vedení Red Bullu už nyní má obavy z toho, co by se mohlo stát v Mexiku, které rozhodně nepatří mezi nejbezpečnější země světa.

Německý portál F1-insider.com informuje, že Red Bull zareaguje na potenciální nebezpečí nasazením dvou bodyguardů, kteří by měli Verstappena doprovázet na každém kroku. “Max to opravdu nechtěl a je v pohodě, ale my máme za něj zodpovědnost,” vysvětlil tento krok poradce Red Bullu Helmut Marko. “Udělali jsme to pro jistotu.”

Red Bull se však nebojí pokřiků nebo pískotu. Tým reaguje i na četné výhrůžky, které se už objevily na sociálních sítích a které byly adresovány Maxu Verstappenovi. Stoupenci Checa jasně viní Verstappena z toho, že se Pérez ocitl v krizi. Nakonec to měl konstatovat i Pérezův otec v rozhovoru pro mexická média; rozvášnění fanoušci mají za to, že Verstappen brání Pérezovi ve vzletu. Red Bull totiž při vývoji monopostu poslouchá v první řadě “Super Maxe”.

Podle experta německé Sky Sports Ralfa Schumachera si však Pérez za všechno může sám. “Max je tím rozdílovým prvkem. Každý šampion se snaží mít auto vyladěné podle svých preferencí a potřeb, a tím směrem ho také vyvíjí. Tak to fungovalo u mého bratra, u Senny a také u Lewise Hamiltona. Kolega, který podává slabší výkony, s tím prostě musí žít. Je na každém, aby přesvědčil svůj tým. Tým F1 se vždy přikloní na stranu toho pilota, který slibuje více úspěchů. Takto to v tomto byznysu fungovalo a funguje.”

Určité zlepšení jsme viděli, ale to nestačí. “Jezdí ve stejném autě jako Verstappen, ale nedokáže s ním držet krok. Závod v Austinu nebyl špatný, ale slavit páté místo před diskvalifikací Hamiltona je pro pilota Red Bullu příliš málo. Pískání na Maxe je nepřijatelné. On je rozdílovým jezdcem, proto by mu a jeho výjimečným výkonům měli fanoušci projevit respekt.”

V Red Bullu mezitím očekávají, že Sergio Pérez trochu usměrní své fanoušky, do čehož se už také pustil. Svým příznivcům připomněl, že podporu si zaslouží celá stáj včetně Maxe Verstappena.

Související zprávy

Diskuze