logo F1zpravy.czF1online.sk

Eddie Jordan po rozhovoru s Adrianem Neweym: Red Bull bude za rok ještě silnější

Max Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala24. 10. 2023

Pokud máte radost z aktuální dominance Maxe Verstappena a s úsměvem sledujete, jak mu rychle přibývají vítězství a tituly, čeká vás další idylický rok. Alespoň to si myslí Eddie Jordan, který tento dojem získal po rozhovorech s Adrianem Neweym. Soupeře však připravuje na těžké chvíle.

Ačkoliv Max Verstappen vyhrál i poslední velké ceny s výjimkou Singapuru, situace na startovním roštu je pro fanouška akce trochu příznivější. Občas se do soubojů musí zapojit i Max Verstappen. Můžeme tedy doufat, že toto sbližování týmů bude pokračovat i po zimě?

Eddie Jordan k tomuto tématu promluvil v podcastu talkSPORT ještě před Velkou cenou USA a nemá pro nás dobré zprávy. Ačkoli současná pravidla platí už dva roky, což by mělo pomoci smazat rozdíly mezi týmy, Red Bull prý ještě zdaleka nenarazil na strop potenciálu svého auta s přísavným efektem.

“Před pár dny jsem byl na jedné akci s Adrianem Neweym,” vyprávěl bývalý šéf stejnojmenného týmu Eddie Jordan. “Jsme cyklisté a v Cape Town hodně jezdíme na kole, a Adrian mi tam řekl, že má pocit, že jejich současný vývoj bude pro kohokoli velmi těžké dohnat. Takže, dámy a pánové, připravte se buď na nudu, nebo na vzrušující časy. Záleží na tom, jestli jste fanoušky Red Bullu, nebo ne.”

Rodák z Dublinu prozradil, jaké závěry si udělal po tomto rozhovoru. “Pokud tedy předpokládáme, že v současnosti nejrychlejší auto na startovním roštu bude ještě rychlejší, tak Red Bull Racing a Max Verstappen budou podávat takové kvalitní výkony i v roce 2024. Navíc Red Bull má něco, co konkurenci chybí; mimořádně talentovaného jezdce.”

Těmito slovy, samozřejmě, nemyslel na Sergia Péreze. “Jen se podívejte na ty výkony, jaké Verstappen předvádí s tímto autem. Sergio Pérez to jasně nedokáže napodobit. Proto mám jasno: Max Verstappen vyhraje i v Texasu a protože pravidla zůstávají neměnná, Red Bull a Max budou v sezóně 2024 ještě silnější.”

Jordanova předpověď o Verstappenově texaském triumfu se naplnila. Nevyhrál však bez boje. Na trati si změřil síly s Charlesem Leclercem i Landem Norrisem, a v závěru ho velmi rychle dojížděl Lewis Hamilton, který neúnavně pracuje na tom, aby ještě před ukončením kariéry získal osmý titul.

Podaří se mu to? Eddie Jordan v tomto směru favorizuje Maxe Verstappena, který má stále jen 26 let. “Věřím Maxovi Verstappenovi, že překoná všechny rekordy ve Formuli 1 včetně rekordu sedmi mistrovských titulů, který nyní drží Michael Schumacher a Lewis Hamilton.”

Bez správných lidí kolem sebe to však nepůjde. “Mnoho bude záviset i na tom, co udělá Adrian Newey. Red Bull se musí pokusit udělat maximum pro to, aby byl šťastný, vždyť on stojí za těmito skvělými auty. Z mého pohledu je nejlepším konstruktérem všech dob, o tom nepochybuji.”

Související zprávy

Diskuze