logo F1zpravy.czF1online.sk

Leclerc jel se zaníceným zubem, musel sáhnout po lécích proti bolesti

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala23. 10. 2023

Na tento závodní víkend si Charles Leclerc nebude vzpomínat v dobrém. Hlavně kvůli tomu, že komisaři ho v neděli diskvalifikovali a on přišel o cenné body, ale také proto, že následky bude cítit ještě během tohoto týdne. Trápí ho totiž zub, který ho v Austinu donutil sáhnout po analgetikách.

Charles Leclerc i přes tyto problémy v pátek získal pole position, v sobotu odjel sprint a v neděli obsadil šestou příčku, kterou mu nakonec komisaři vzali. Až poté však v mediální zóně prozradil, že nebyl stoprocentně v pořádku.

“Uvnitř zubu mám zánět,” prozradil Charles Leclerc v neděli po závodě. “Myslím, že je to zub moudrosti. Ve čtvrtek a v pátek mě to docela bolelo, pak se to uklidnilo. Dnes to bylo v pořádku.”

Monacký pilot v neděli nevěděl říci, zda zub bude muset jít ven, ale pokud ano, čeká ho nepříjemné období. Příjemné však nebyly ani poslední dny. Míra bolesti prý během týdne kolísala.

“Od čtvrtka jsem užíval silné léky proti bolesti. Z nějakého důvodu je to teď celkem v pořádku, protože jsem si před závodem vzal léky,” informoval 26letý závodník, který se v pátek stal nejúspěšnějším kvalifikantem v historii F1 bez zisku mistrovského titulu. “Bolest byla občas velmi intenzivní, jindy byla trochu tlumenější. Nic z toho však nemělo vliv na můj výkon v autě.”

Léky proti bolesti možná Leclercovi pomohly s bolestí zubu. Bohužel, léky na zkazenu strategii ještě farmaceuti z Maranella neobjevili.

Související zprávy

Diskuze