logo F1zpravy.czF1online.sk

Lawrence Stroll hájí svého syna: Měl jen spoustu smůly

GP2317_211051_U1A3928
© portrait, Lusail International Circuit, GP2317a, F1, GP, Qatar Lance Stroll, Aston Martin F1 Team
Tomáš Masár
Tomáš Masár18. 10. 2023

Lance Stroll je v probíhající sezóně kvůli svým podprůměrným výkonům častým terčem kritiky a čím dál tím častěji se mluví o jeho předčasném konci ve Formuli 1. Nic takového však zřejmě nedovolí starší Stroll, který chce svého potomka udržet v královně motorového sportu za každou cenu. Miliardář sáhne i po psychologických hrách, doufaje, že z opakované lži se časem stane pravda. Rodák z Montrealu se totiž snaží nám i sobě vtlouci do hlavy, že 24letý závodník zaplatil v aktuálním ročníku především dávkou smůly a nedostatečné výsledky nemají žádnou souvislost s Kanaďanovými schopnostmi, jak se prý snaží namluvit média.

Zatímco Fernando Alonso zaznamenal v aktuálním ročníku sedm pódií a nasbíral již téměř dvě stě bodů, syn majitele Aston Martinu Lance Stroll se na „bednu“ nepostavil ani jednou a v soutěži jednotlivců obsazuje s 47 body pouze desáté místo.

Tým se sídlem v Silverstone tak kvůli Kanaďanovi figuruje v Poháru konstruktérů v současnosti pouze na čtvrtém místě, přičemž ještě nedávno soupeřil o druhé místo v šampionátu. Lawrence Stroll však o tom, že za propad Aston Martinu v týmové soutěži může jeho syn, nechce ani slyšet. Lance prý v probíhající sezóně doplácí na smůlu a není pravda, že by nebyl dostatečně dobrý.

„Lanceův vstup do sezóny byl náročný, protože závodil v prvních šesti závodech se zlomenými zápěstími,“ uvedl pro Sky Sports Lawrence Stroll. „Pravdou je, že se choval přímo hrdinsky a měl jen spoustu smůly, vždyť až devětkrát odstoupil kvůli poruše motoru nebo poruše zadního křídla (sic). V polovině případů to nemělo žádnou souvislost s jeho schopnostmi, měl prostě smůlu.“

Na druhou stranu je Lance podle Lawrence v tak nelichotivé situaci také proto, že má po boku nesmírně zkušeného týmového kolegu, jakým je Fernando Alonso.

„Do týmu přinesl obrovské množství energie,“ vyjádřil se k dvojnásobnému mistru světa Lawrence Stroll. „Je plný energie a působí, jako by mu bylo 22 let. Je velmi odhodlaný, extrémně motivovaný, zřejmě nesmírně talentovaný a také je skvělým ambasadorem značky.“

„Je skvělým pilotem Formule 1, a proto zastávám názor, že na trati i mimo ni je skvělým ambasadorem Aston Martinu,“ vyjádřil se chvályplně Stroll.

Související zprávy

Diskuze