logo F1zpravy.czF1online.sk

Colapinto radí fanouškům nekupovat oblečení Williamsu: Ani Ronaldo si ho nemůže dovolit

Franco Colapinto
© X/Williams
Milan Kubala
Milan Kubalavčera 12:59

Colapinto se ukazuje jako zlatý důl nejen pro Williams, ale i pro Formuli 1. V Argentině se z něj stal obrovský hit, čehož se snaží využít už i královna motorsportu. Williams získává nové sponzory a po týmovém oblečení se před závodem za velkou louží jen tak zaprášilo. Colapintovi fanoušci se chystají podpořit svého jezdce zejména v Sao Paulu a jak by to vypadalo, kdyby neměli merch Williamsu.

Tradiční britský tým v posledních dnech v Austinu dokonce začal prodávat speciální kolekci věnovanou Francovi Colapintovi. Brzy ji plánuje zařadit i do svého e-shopu. Drahé formulové oblečení, které je nejednou pochybné kvality, však pilotovi Williamsu nevoní.

„Já jen doufám, že lidé se nepřivedou na mizinu, když budou kupovat tyhle hlouposti, protože pak by mě hodně rozzlobili,“ prohlásil Franco Colapinto v online rozhovoru pro show Corazón de F1, zatímco trénoval na stacionárním kole.

„Williams u těchto věcí nastavuje takové ceny, že si je ani Cristiano Ronaldo nemůže dovolit zaplatit. Argentinci však šílí a vykupují je, takže na skladě nic nezbude, a pak dva měsíce jíme jen suchý chleba. Pořiďte si prostě neoficiální oblečení, to je levnější a je to totéž,“ radí svým krajanům, jak ušetřit.

Když Colapinto komunikuje s britskými médii, drží se na uzdě, ale když může mluvit španělsky, stává se z něj velký vtipálek a zároveň postrach pro PR oddělení Williamsu. „Za tuhle propagaci fejkového oblečení mě zabijí!“ rozesmál se. „Raději kupujte oblečení Williamsu!“

Více svérázných jezdců nám na startovním roštu chybí. V nadcházející sezóně však Colapinta téměř určitě neuvidíme, protože Williams vedle Alexe Albona angažoval Carlose Sainze a v ostatních týmech už nejsou volná místa.

„Já se koncentruji na to, co musím udělat letos. To dobré určitě přijde, ale budoucnost je komplikovaná. Užívám si tuto jedinečnou příležitost,“ dodává Colapinto. „Tyhle otázky o budoucnosti dostávám neustále, ale já nevím, co budu dělat. Na to teď nemyslím. Pokusím se dokázat, že sem patřím a že bych si místo v dalších letech zasloužil. Koncentruji se na zbytek roku a tuto příležitost.“

Související zprávy

Diskuze