logo F1zpravy.czF1online.sk

Piloti potvrdili, že Red Bull nasadí v Austinu vylepšený balíček

Max Verstappen a Sergio Pérez
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 00:47

Formule 1 má za sebou dlouhou přestávku. Letní pauza je nejdůležitějším předělem sezóny a po jejím skončení očekáváme, že se alespoň trochu změní rozložení sil. Neoficiální podzimní přestávka by však tím pádem měla být ještě důležitější, jelikož v posledních třech týdnech se sice nejezdilo, ale továrny zůstaly otevřené. Red Bull již potvrdil, že v Austinu bude mít k dispozici nové díly.

V létě jsme možná měli třítýdenní přestávku, ale týmy během ní musely zavřít továrny na dva týdny. Na přelomu září a října se nic takového nestalo. Inženýři pracovali naplno a přestávku využili. Red Bull se už pochlubil tím, že v Austinu budou mít premiéru nové díly.

„Před Velkou cenou USA jsme měli pár týdnů přestávku, což nám dalo čas a prostor na soustředění a tvrdou práci na výkonnosti monopostu,“ řekl před návratem na okruhy pilot Red Bullu Max Verstappen. „Provedli jsme nějaké změny na autě a doufáme, že okruh mu lépe sedne. Uvidíme tedy, zda budeme konkurenceschopnější.“

„Tento víkend nás čeká další sprint a hodně jsme si toho naplánovali. Austin je opravdu skvělé město a zdejší atmosféra se nedá přirovnat k ničemu jinému. Na trati se objevím s mojí americkou helmou, která je poctou zdejším vášnivým fanouškům. Je na ní vyobrazeno panorama tří amerických měst, ve kterých se jezdí Formule 1. Máme na toto místo skvělé vzpomínky a těšíme se na návrat k závodění tento víkend,“ řekl Verstappen.

Připojil se také jeho týmový kolega Sergio Pérez. Ten využil volného času k návratu domů do Mexika. I když jeho domácí závod přijde až příští víkend, i v Texasu si užívá obrovskou podporu tribun, protože do jeho vlasti to není daleko. Red Bull má připravené nové díly a doufá, že nechá zapomenout na výsledky z posledních měsíců.

„Jsem rád, že jsme zpátky. Čekají nás některé z našich nejoblíbenějších velkých cen. Každý si dělá legraci, že mám spoustu domácích závodů, ale v Austinu se vždy cítím jako doma a podpora fanoušků je opravdu příjemná,“ řekl před startem víkendu Sergio Pérez.

„Doma v Mexiku jsem tvrdě trénoval a byl jsem v pravidelném kontaktu s týmem v Británii. Do Austinu se chceme vrátit s lepším autem a během přestávky jsme provedli několik změn s cílem zlepšit naše tempo. Uvidíme, jak konkurenceschopní budeme tento víkend,“ uvedl téměř domácí závodník před americkou trojicí závodů.

Související zprávy

Diskuze