logo F1zpravy.czF1online.sk

Nepřemýšlím o mém působišti v roce 2026, prohlásil Verstappen

Max Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 00:26

Budoucnost Maxe Verstappena se v této sezóně stala jedním z oblíbených témat. Paradoxně k tomu přispěl sám nizozemský závodník, který nikdy příliš nepopíral kolující spekulace. Spolu s Totem Wolffem rozpoutali mediální hru a nyní jeden musí neustále opakovat, že budoucnost patří Kimimu Antonellimu, a druhý mluví o problémech Red Bullu jako hlavním předmětu svého zájmu.

Letní spekulace jsou pryč. Verstappen potvrdil svůj závazek Red Bullu pro rok 2025 a Toto Wolff zpíval ódy chvály na adresu Kimiho Antonelliho. Pomyšlení na jednu z největších přestupových bomb historie však novináře nepřestává zajímat. Trojnásobný mistr světa má možná platný kontrakt až do konce sezóny 2028, ale zároveň říká, že neví, co bude dělat v roce 2026.

V rozhovoru pro Motorsport.com otevřeně přiznal, že se nedívá do roku 2026 a nezná svou další budoucnost po skončení sezóny 2025. „Samozřejmě, vím, že přestup je možný, ale v tuto chvíli nad tím nepřemýšlím,“ prohlásil nizozemský závodník.

„Myslím si, že v současnosti mám více starostí s věcmi, které potřebujeme zlepšit. Uvidíme, co přinese budoucnost. Upřímně, dnes nad ní příliš nepřemýšlím. Pokud se to nestane, tak dobře, můj život to nezmění,“ vzkázal Verstappen.

Všechny rozhovory a spekulace se odkládají na rok 2025. Ten může přinést diametrálně odlišný obraz. Ve Formuli 1 platí, že jediná jistota je změna. Už v této sezóně se objevily spekulace o možném zájmu Aston Martinu. Kdoví, jaké bude rozložení sil v roce 2025 a co přinese změna pravidel za osmnáct měsíců.

„Samozřejmě, rok 2026 představuje velký otazník, ale to můžete říci o všech týmech. Budeme mít úplně nová auta i motory,“ prohlásil Verstappen.

„Pro všechny je to neznámá, dokonce i pro ty, kteří si dnes myslí, že jsou před rokem 2026 v nejlepší pozici. Nikdy nevíte, jestli jste opravdu odvedli tak dobrou práci, a zda to bude platit i na začátku sezóny 2026,“ dodal trojnásobný mistr světa.

Související zprávy

Diskuze